Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kozlovskis: Cilvēktirdzniecības problēma ir risināma starpvalstu sadarbības ietvaros

Cilvēktirdzniecības problēma ir risināma starpvalstu sadarbības ietvaros, ceturtdien sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, atklājot Ziemeļvalstu Ministru padomes Rīgas biroju organizēto reģionālo semināru par cilvēktirdzniecības gadījumu izmeklēšanu un noziedznieku kriminālvajāšanu un notiesāšanu, portālu Diena.lv informēja ministrijā.

Ministrs norādīja, ka cīņā pret cilvēktirdzniecību ir jāsadarbojas gan upuru izcelsmes valstīm, gan tranzītvalstīm, gan saņēmējvalstīm, pilnveidojot izpratni par cilvēktirdzniecības problemātiku.

Seminārā, kas norisinās gan ceturtdien, gan piektdien piedalās policisti, prokurori, tiesneši un NVO pārstāvji no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Norvēģijas un Krievijas.

Latvijas pārstāvji seminārā atzina, ka organizētās noziedzības iesaistīšanās cilvēktirdzniecībā tiek stingri kontrolēta pateicoties tam, ka tieši Latvijā ir vieni no efektīvākajiem normatīvajiem aktiem cilvēku tirdzniecības apkarošanai Eiropas Savienībā. Piemēram, Latvijas Krimināllikuma pants par personas nosūtīšanu seksuālu pakalpojumu sniegšanai ar tās piekrišanu kriminalizē vienu no cilvēktirdzniecības veidiem, un mērķtiecīgu cilvēktirdzniecības apkarošanas pasākumu rezultātā Latvijā ir panākts, ka cilvēktirdzniecība preventīvi tiek pārtraukta jau tās sākotnējā stadijā un lai notiesātu cilvēktirdzniecības organizētājus, nav nepieciešams cilvēktirdzniecības upuris. Tādas iespējas nav citās Eiropas Savienības dalībvalstīs, līdz ar to jau vairāku gadu garumā ļauj saglabāt Latvijai cilvēku tirdzniecības apdraudējumus pēc iespējas zemākā līmenī.

Pozitīvi novērtēts arī tas, ka Latvijā ir pārdomāta operatīvā un izmeklēšanas darba metodika. Valsts policija cilvēktirdzniecības apkarošanas un ar to saistīto organizēto seksuālās ekspluatācijas apkarošanas nolūkā jau gadiem mērķtiecīgi novirza resursus, lai identificētu un savāktu nepieciešamos pierādījumus pret šo noziedzīgo nodarījumu organizatoriem, kā rezultātā tiek panākti notiesājoši spriedumi.

Semināra laikā tiek sniegta informācija par labāko praksi cilvēktirdzniecības gadījumu izmeklēšanā, kriminālvajāšanā un iztiesāšanā. Ziemeļvalstu, Baltijas valstu un Krievijas pārstāvji dalās pieredzē par efektīvākajiem veidiem kā katra konkrētā valsts vēršas pret cilvēktirdzniecību kā vienu no šobrīd aktuālām noziedzības formām.

Seminārs ir daļa no Ziemeļvalstu Ministru padomes projekta "Ziemeļvalstu, Baltijas valstu un Krievijas sadarbība cīņai pret cilvēku tirdzniecību – reģionālā sadarbība starp tiesu, tiesībaizsardzības un sociālajām iestādēm".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē