Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva
Polis norāda, ka, viņaprāt, ņemot vērā pieejamos resursus, arī citas Rīgā veiksmīgās partijas strādāja labi

Jānis Polis: Ušakovs interneta mediju lietojumā ir gaismas gadus priekšā pārējiem

Pašvaldību vēlēšanu uzvarētājs Rīgā Nils Ušakovs (Saskaņa) sociālo tīklu un interneta komunikācijas lietojumā ir "gaismas gadus priekšā pārējiem politiķiem", uzskata blogeris un interneta mārketinga speciālists Jānis Polis.

Kopumā vērtējot vēlēšanu rezultātus galvaspilsētā, Polis uzskata, ka tur "nav nekā pārsteidzoša" un tie sakrīt ar viņa prognozēto. Nelielu pārsteigumu gan sagādājis Jutas Strīķes un Jāņa Bordāna Jaunās konservatīvās partijas (JKP) augstais rezultāts. Savukārt Mārtiņa Bondara LRA/LA popularitāte bija paredzama, ņemot vērā, ka daudzi rīdzinieki, kā uzskata Polis, izvēlējās atbalstīt LRA/LA un JKP sarakstus, lai protestētu pret pašreizējo Rīgas domes vadību. 

Runājot par interneta komunikāciju un tās korelāciju ar Rīgas vēlēšanu rezultātiem, eksperts norāda, ka "arī tur nav nekādu pārsteigumu - partijas, kas visprasmīgāk izmantoja interneta komunikācijas un interneta mediju sniegtās iespējas, arī šajās vēlēšanās uzrādīja vislabākos rezultātus".

"Ar milzīgu atrāvienu priekšā bija Saskaņa, gan jāatzīst, ka par saviem panākumiem var pateikties masīvai administratīvo resursu izmantošanai," sacīja Polis, norādot, ka arī vakar, kad spēkā bija aģitācijas aizliegums, viņš novērojis partijas reklāmas interneta vietnēs, kuras nav pakļautas KNAB pārbaudēm.

Vaicāts, vai partijas varēja kaut ko interneta vidē izdarīt labāk, Polis norāda, ka, viņaprāt, ņemot vērā pieejamos resursus, partijas strādāja labi. "Daudz mazāk es redzēju Jaunās konservatīvās partijas aktivitātes. Bet, ja mēs skatāmies uz pārējām partijām, tad tur joprojām var redzēt, ka šie politiķi vai politiskie spēki, pat ja ir apjēguši sociālo mediju spēku, nav sapratuši, kā tos izmantot. Komunikācija interneta vidē varēja būt daudz aktīvāka," sacīja eksperts.

Viņš arī norādīja, ka Rīgas mēra pusē bija milzīgs administratīvais resurss, kas arī tika izmantots, kā arī "gadu gaitā atstrādāta taktika, kā sasniegt savu vēlētāju interneta vidē, un tur Nils Ušakovs, pat ne Saskaņa, ir gaismas gadus priekšā visiem Latvijas politiķiem". Polis min, ka tas varētu būt pateicoties Rīgas mēra iepriekšējai darba pieredzei un viņa jaunībai, ja salīdzina ar citiem konkurentiem. 

Jau vēstīts, ka Saskaņa Rīgā arī šajās vēlēšanās spējusi nodrošināt vairākumu, saņemot 50,82% balsu un attiecīgi 32 mandātus. Tomēr šajās vēlēšanās Saskaņa zaudējusi septiņus mandātus. Jāatzīmē, ka Ušakovs ir visvairāk "plusotais" kandidāts pašvaldību vēlēšanās - pretī viņa vārdam plusiņu ievilkuši 105 006 no tiem 127 099 vēlētājiem, kas nobalsoja par Saskaņu.

Top komentāri

jautājums
j
Smieklīgs tas eksperts. Kādi soc.tīkli? Viņš statistiku par iedzīvotāju vecumu struktūru ir redzējis? kaut ko par to ir dzirdējis? 1) Ušakovam bija Rīgas krievu konsolidēts atbalsts principā. Un daudz vairāk par soc.tīkliem nospēlēja tv -Baltijas 1 kanāls, +krievu prese+Krievijas masu medija(tv+prese). Jo vispār jaunieši( gan krievu, gan latviešu) ne visai ir motivēti iet uz vēlēšanām, bet pensionāri gan...un gan krievu, gan latviešu... +krievu jauniešiem motivācija bija spēcīgāka iet, jo no V un NA bija spēcīgs uzsvars krievu skolu likvidēšanai. 2) Bondars&Pūce vēl ir dabūjuši ļoti pieticīgu atbalstu, ņemot vērā, ka uz viņiem tieši un netieši strādāja vesels tv kanāls-Rīga 24. Nē, ne soc. tīkli te nostrādāja, bet tradīcija, tv un latviešu reālā neapmierinātība ar valdības darbu. Piekrist var, ka latviešiem tas bija protesta balsojums pret valdību. Tāpat kā Juta.
viena tante teica ka....
v
Strīķe,Bordāns,Bondars RD zagļus aizūtīs aiz "restota loga",kur ar interneta pieslēgumu ir švaki...
vecis
v
kāda tur "" m,asīva administratīvo resursu"" izmantošana ? ievēlēja viņu purčiku,zoļiku ... rižāņe un tā tas būs arī turpmāk kamēr rižāņe nepārvērtīsies par rīdziniekiem ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē