Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Dzintars: Kamēr mēs būsim valdībā, Saskaņa tur nebūs

"Nacionālās apvienības Visu Latvijai! - TB/LNNK (NA) pozīcijā nekas nemainīsies - kamēr mēs būsim valdībā, tikmēr Saskaņa valdībā nebūs," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma norādīja NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

"Ir pazīmes, ka Saskaņa ļoti centīsies nokļūt valdībā. Ir daudzi pamanījuši, ka viņi kļuvuši mērenāki, mierīgāki tajos jautājumos, kas var atgrūst daļu valstiski domājošo pilsoņu, viņi biežāk parādās valstiskos pasākumos, arī jautājumos par valsts budžetu uzvedas konstruktīvāk nekā daļa pārējās opozīcijas, piemēram, Bondara kungs vai Kaimiņa kungs. Tas, manuprāt, liecina, ka notiek kaut kādas sarunas, laukuma taustīšana," uzskata Dzintars. 

Viņš atgādināja, ka reiz jau Saskaņa bijusi ļoti tuvu iekļūšanai valdībā - pēc 11. Saeimas vēlēšanām, kad Zatlera Reformu partija parlamentā ieguva 22 vietas, "bija diezgan ultimatīvs piedāvājums veidot koalīciju ar Saskaņu. Tā bija reize, kad Saskaņai bija visreālākās iespējas nonākt valdībā. Tajā brīdī NA bija vienīgā, kas nebija gatava šim... nezinu, to varētu saukt par kompromisu vai iespējamo scenāriju", norādīja Dzintars. Viņš pieļauj, ka kas līdzīgs, proti, kāda no partijām varētu pieprasīt Saskaņas iekļaušanu valdībā, var notikt arī nākotnē, taču uzsvēra - nacionāļi ar saskaņiešiem vienā valdībā nestrādās.

Dzintars arī norādīja, ka, viņaprāt, NA ir vienīgā reālā Saskaņas alternatīva Rīgas domes vēlēšanās. "To pierādīja pārmetumi iepriekšējās vēlēšanās - kāpēc esam izvirzījuši Baibu Broku, kāpēc negāja kāds no pazīstamākiem līderiem? Iznākumā redzējām, ka šī taktika bija pareizā, un NA parādīja visaugstāko rezultātu, vistuvāk pietuvojoties Saskaņas rezultātam. Šobrīd likumsakarīga rīcība no Vienotības, ZZS un citu tā saukto latvisko partiju vēlētājiem, neatkarīgi no tā, kā viņi balsos parlamenta vēlēšanās, ir Rīgas domes vēlēšanās atbalstīt vienu partiju - to, kurai bija vislabākie rezultāti iepriekšējās vēlēšanās, proti, Nacionālo apvienību," uzskata Dzintars.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē