Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dzintars: Galvenais nepieļaut kļūdas, par katru cenu cenšoties palielināt pilsoņu skaitu

Nepilsoņu jautājumu mēs nevarēsim ātri atrisināt, galvenais ir nepieļaut kļūdas, cenšoties par katru cenu palielināt pilsoņu skaitu, šodien žurnālistiem sacīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līderis Raivis Dzintars.

Viņš norādīja, ka gadījumos, ja situāciju nav iespējams ļoti ātri un ideāli atrisināt, tad uzdevumu minimums ir neatrisināt to nepareizi, kas patlaban arī ir būtiskākais. Dzintars akcentēja, ka nekvalitatīvs naturalizācijas process nesasniedz rezultātu, rada apdraudējumu Latvijas valstij, tāpēc viņš ir gandarīts par šodien Saeimā otrajā lasījumā atbalstītajiem grozījumiem Pilsonības likumā, kas "lielā mērā apgrūtina nekvalitatīvu naturalizācijas procesu".

Taujāts par politiskās apvienības "Saskaņas centrs" (SC) priekšlikumiem nepilsoņu jautājuma risināšanai, Dzintars teica, ka detalizēti nav ar tiem iepazinies, taču uzsvēra, ka patlaban būtu principiāli nepareizi piekāpties un nākt pretim šiem priekšlikumiem, jo atbalstu tiem mēģina gūt ar "šantāžas palīdzību". Pēc nacionālās apvienības politiķa teiktā, notiekot "brutāls tirgus" - tiek izvirzītas maksimālas prasības, proti, pilsonība visiem, zinot, ka to nevarēs iegūt. Pakļaujoties šai šantāžai, tiktu signalizēts, ka ar šādām metodēm var strādāt arī turpmāk, piebilda deputāts.

"Es negribu atdalīt SC no apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", no biedrības "Dzimtā valoda". Manā skatījumā, tas viss ir viena roka ar vairākiem pirkstiem, kas katrs pilda savu funkciju," uzsvēra politiķis.

Viņš gan pauda gatavību diskutēt par jebkuru priekšlikumu, taču nacionālā apvienība nepiekrītot šādai "šantāžas formai", piekāpšanās kurai būtu kaitējums Latvijas valstij.

Kā ziņots, SC iesniedza Saeimas Pilsonības likuma grozījumu apakškomisijas priekšsēdētājam Ingmāram Čaklajam (V) vairākus priekšlikumus nepilsoņu problēmu risināšanai.

Jau ziņots, ka otrdien "nepilsoņu referenduma" organizatori Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniedza 12 779 parakstus ar mērķi rīkot referendumu par automātisko pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem.

Ja parakstu pārbaude apliecinās, ka likumprojektu "Grozījumi Pilsonības likumā" ir parakstījuši ne mazāk kā 10 000 vēlētāju, notiks CVK sēde, kurā tiks izlemts, vai likumprojekts ir uzskatāms par pilnībā izstrādātu un vai ir izsludināms nākamais likuma ierosināšanas posms - 30 dienu parakstu vākšana. Atbilstoši likumam CVK lēmumu pieņem, atklāti balsojot, un lēmums ir pieņemts, ja par to nobalso vismaz pieci no deviņiem CVK locekļiem.

Top komentāri

sdf
s
pipmpi tev dzintar dirsa un zilas ribas es nepilsonis un ļoti slikti runāju krieviski satiktu dabutu pa purnu jo sejas tev nav
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē