Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Čalovskis apmierināts ar ECT norādēm uz Latvijas pārkāpumiem pret viņu

Eiropas Cilvētiesību tiesas (ECT) atzinumi par Latvijas pārkāpumiem tā dēvētajā Imantas hakera Denisa Čalovska lietā ir pozitīva norāde, jo šie pārkāpumi bijuši nozīmīgi, piektdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma teica Čalovskis.Viņš uzsvēra, ka neviens nespēs atgriezt 10 mēnešus, ko nācies pavadīt aiz restēm, tieši šajā laikā nomiris viņa tēvs un notikušas citas būtiskas lietas.

Čalovskis uzsvēra, ka ir godīgs Latvijas pilsonis, kurš nevairīsies no jebkādiem turpmākiem pavērsieniem viņa izdošanas procesā uz ASV, kur viņu vaino par līdzdalību datorvīrusa izstrādē, taču viņš šaubās, vai pēc izdošanas ASV varēs justies droši.Savukārt Čalovska advokāte Ilona Bulgakova pauda, ka vēl vērtē, vai ceturtdien pieņemto ECT spriedumu pārsūdzēs, taču uzsvēra, ka līdz galīgajam lēmumam Čalovska izdošana nebūtu pieļaujama. Tas tikšot ņemts vērā, esot apliecināts advokātei.Jau vēstīts, ka Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) palāta atzinusi, ka kibernoziegumos apsūdzēto Denisu Čalovski Latvija nedrīkst izdot ASV, kamēr nav stājies spēkā ECT spriedums.Tiesa vienbalsīgi noraidījusi Čalovska sūdzību par izdošanu uz ASV, norādot, ka nevienā no apsūdzībām, kuras iesniedzējam izvirzīja ASV iestādes, viņam nedraudēja mūža ieslodzījums. Tāpat ECT vienbalsīgi konstatējusi, ka, ievietojot Čalovski aiz metāla nožogojuma Augstākās tiesas Krimināllietu tiesu palātas sēdes laikā, tika pārkāpts Konvencijas 3.pants, kas nosaka spīdzināšanas, cietsirdīgas un pazemojošas izturēšanās aizliegumu.

Čalovski Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) apsūdz par to, ka viņš ir pārdevis Gozi vīrusam domāto pārlūka injekciju 2011.gada janvārī. Pārlūka injekcija izplatās ar vīrusu palīdzību un izmaina bankas mājaslapas izskatu, ieliekot tur lūgumu sniegt dažādas ziņas, tostarp arī par bankas karti. Šie dati pēc tam tiek izmantoti kontu apzagšanai. Čalovskis pats naudu no kontiem nav zadzis, taču saņēmis atlīdzību par minētās programmatūras izstrādi, kuru viņam esot pasūtījis Kuzmins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē