Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Bundžu Jānis: KNAB skaitīšana

Grūti ir dzīvot, ja nav skaidru, pareizu vadlīniju. Tādēļ sendienās tika izveidota PAREIZĀ VIEDOKĻA sleja, kurā maksimāli precīzi norādīts, kā pareizi jāvērtē jebkurš notikums vai process. Gandrīz jebkurš. Proti, nu vienreiz ir gadījums, kur pat Bundžu Jānis uz brīdi apmulst. Mulsuma brīdis beigsies šī stāsta pēdējos teikumos.

Pēc kārtas. Pagājušo pirmdien premjerministre Laimdota Latvijas Radio pastāstīja, ka nekādi nav apmierināta ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbu. Vēl tikai jāsagaida sabiedrisko organizāciju, ekspertu komisijas, Vecajo padomes, meistara Jodas, erceņģeļu un citi negatīvie viedokļi. Pat ja kāds no tiem būšot pozitīvs, premjere vienalga palikšot negatīva. Spriediet paši - KNAB iekšiņā esot konflikti, āriņā esot sūdzības, par korupcijas apkarošanu domāts netiekot. Tā vietā nodarbojoties ar nesaprotamu skaitīšanu. Piemēram, nesen esot skaitījuši, cik reižu ziņās pieminēti burti k, n, a un b. Konstatējuši, ka burtu skaits neesot vienāds, tas par biroju radot izkropļotu un neobjektīvu ainu. Šādi iestādes pekstiņi neesot paciešami, tāpēc rosināšot valdību, lai tā rosina Saeimu, lai tā rosina KNAB Jaroslavu pakot čemodānus.

Paiet viena (!) diena, un uzzinām, ka minētās Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas biedri KNAB darbu vērtē atzinīgi. Vēsti tautai aiznes neviens cits kā komisijas priekšnieks un Laimdotas partijas biedrs Aleksejs. KNAB esot sasniedzis visu laiku labākos rezultātus pilnīgi visās jomās - gan kontrolē, gan izskatīšanā, gan apkarošanā, gan, protams, skaitīšanā. Neiecietība pret šeftmaņiem un tumšiem darījumiem augot palēkdamies. Uz neizpratnes pildītiem jautājumiem viedais Aleksejs viedi atbild - kas nav, tas nav, bet - kas ir, tas ir. Ko tur teikt? No pieredzējuša konsultanta viedokļa vislabākā atbilde. Patiešām - ja rezultāti labi, tad var arī pieciest, ja priekšniekam, piedodiet, slikta elpa vai kādi nelāgi paradumi.

Tomēr neskaidrība paliek, ja atgriežamies pie premjerministres vērtējuma dienu iepriekš. Divi vienas partijas biedri dod pilnīgi pretējas atbildes apmierinājuma jautājumos. Apjukums. Kā tālāk būt? Kāds šai jautājumā ir PAREIZAIS VIEDOKLIS?!

Bundžu Jānis nebija vienīgais, kurš apmulsa. Kāds attāls paziņa sociālajos tīklos uzdeva skaidru jautājumu - kādas tagad oficiālās vadlīnijas - KNABs skaitās labais vai sliktais?

Atbildes bija gan šādas, gan tādas. Citi konsultanti pat sagāja matos, mēģinot noskaidrot - ir labi vai slikti.

Tomēr šai sacīkstē uzvarēja cilvēks, kurš uz jautājumu paskatījās no citas puses. Jautājums skan - KNABs skaitās labais vai sliktais? Stereotipu varā esoši ļaudis stūrgalvīgi turpina meklēt starp labo un slikto. Neievērots paliek galvenais atslēgas vārds - jautājumā ieslēpta atbilde - SKAITĀS. Tiešām - kas precīzāk raksturotu minētās iestādes darba stilu un rezultātus?! Skaita burtus, ziņojumus, aktus, soda naudas (ienākošās un izejošās), tiesvedības utt. Ja jau pati iestāde skaitās, tad nevar būt, ka priekšnieks neskaitās.

Anonīmajam pareizās atbildes autoram Bundžu Jānis labprāt pasniegtu kādu nekoruptīvu, caurspīdīgu dāvaniņu.

Savukārt valsts politikas nostādni attiecībā uz KNAB skaitīšanas iestādi vislabāk raksturotu cits vārdiņš - NEKĀDA.

*ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē