Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Bijušais finanšu ministrs: Vienotībai jūk ideoloģija; aug populistiskas idejas

Vienotība vairs "nav tā partija, kurā es iestājos, tā kļūst tāda kā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). Partijai jūk ideoloģija, tā it kā grib noturēt fiskālo disciplīnu," ceturtdien intervijā LTV raidījumā _Rīta panorāma _sacīja bijušais finanšu ministrs un Vienotības biedrs Andris Vilks.

Viņš norādīja, ka Vienotība idejiski kļūst līdzīga ZZS, kuras premjera amata kandidāts Aivars Lembergs aizstāv populistiskas idejas un kurai daudz saistošāk par valstisku domāšanu ir budžeta tērēšana pozīcijas, kas ir populāras iedzīvotājiem. 

Vilks pieļāva, ka pašlaik lielākā daļa spēcīgāko Vienotības politiķu  ir "Briselē vai iedzīti pagrīdē", un pārējiem nekas cits neatliek kā vien "akceptēt vai neakceptēt galma spēles". Viņa vērtējumā, Valda Dombrovska (Vienotība) valdība krita, jo tā pārāk ilgi centās noturēties pret ZZS iesaistīšanos koalīcijā.

Vērtējot Latvijas nākamā gada budžeta veidošanu, bijušais finanšu ministrs lēsa, ka sarunas nebūs vieglas un būs lielas problēmas noturēt budžeta deficītu zem 1,3% no iekšzemes kopprodukta.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē