Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ābrama: Saistībā ar eiro ieviešanu pastiprināti sekosim, lai nenotiek mākslīga cenu celšana

Konkurences padome ir izanalizējusi iespējamos riskus saistībā ar eiro ieviešanu un kā galveno min iespējamo cenu mākslīgu sadārdzināšanu, tirgotājiem noslēdzot aizliegtas vienošanās, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" pastāstīja Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Viņa atgādināja, ka Konkurences likums komersantiem aizliedz slēgt vienošanās par cenu veidošanu. Lai šādu risku izslēgtu jau preventīvi, Konkurences padomes speciālisti tiekas ar tirgus dalībniekiem, skaidro un atgādina par likuma nosacījumiem, stāstīja Ābrama.

Ir riski finanšu nozarē, nesen lasījām, ka valūtas maiņas kantori apspriež, kas notiks, kad nenotiks konvertācija, skaidroja Ābrama.

"Nozare.lv" jau ziņoja, ka pēc eiro ieviešanas pieredzējušās valūtas maiņas kompānijas izdzīvos, vienlaikus mazie uzņēmumi varētu bankrotēt - šādu viedokli biznesa portālam iepriekš pauda AS "Marika" valdes priekšsēdētājs Juris Žuravļovs.

"Katram sava komercdarbība ir jānosaka neatkarīgi un katram pašam ir jālemj, ko darīt un kā segt sagaidāmos zaudējumus," sacīja Konkurences padomes vadītāja, uzsverot, ka iespējamie aizliegtās vienošanās pārkāpumi tiks pastiprināti uzraudzīti, lai šis nosacījums netiek pārkāpts.

Uzraugi sadarbosies ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru, kas saņems iedzīvotāju sūdzības par iespējamiem pārkāpumiem, un ar Ekonomikas ministriju, kas visā valstī jau uzsākusi cenu monitoringa veikšanu. "Tikko būs mazākā indikācija, ka notikusi iespējama saskaņota darbība, mēs nekavējoties reaģēsim," brīdināja Ābrama.

Attiecībā uz situāciju mazumtirdzniecībā un dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu Ābrama minēja, ka lielā mērā, tas, kas attiecas uz līgumiem, nozarē ir sakārtots, bet zināmas problēmas pastāvot ar attiecībām, kas līgumos netiek reglamentētas. Kopš 2008. gada padomē bijušas sešas pārkāpumu lietas, pārkāpumi konstatēti gan "Rimi", gan "Maxima" darbībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē