Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgas satiksme nepiekrīt VK pārmetumiem

Sniegtajā atzinumā par veikto revīziju _Rīgas satiksmē saistībā ar noteiktā braukšanas tarifa aprēķināšanas pamatotību no 2014.gada 1.janvāra Valsts kontrole (VK) nav konstatējusi nekādus pārkāpumus, kuri būtu pretrunā ar Latvijas normatīvajiem aktiem, portālam Diena.lv_ norādīja Rīgas satiksmē

Uzņēmuma valdes priekšēdētājs Leons Bemhens norāda, ka lai arī Rīgas satiksmei ir atšķirīgs viedoklis par dažiem VK sniegtajiem atzinumiem, tajā skaitā bērnu, policistu un citu pasažieru grupu uzskaiti, kopumā par sniegtajiem priekšlikumiem Rīgas satiksme saka paldies. "Vēlos uzsvērt, ka Rīgas satiksme veica atkārtotu aprēķinu par viena brauciena pašizmaksu, ņemot vērā Valsts kontroles ieteikums. Taču arī pēc šiem aprēķiniem viena brauciena pašizmaksa ir 1,20 eiro," viņš piebilda.

Rīgas satiksme nepiekrīt VK paustajam viedoklim, ka no 2014.gada 1.janvāra noteiktais tarifs ir paaugstināts. VK savā atzinumā ir norādījusi, ka, veicot viena brauciena pašizmaksas aprēķinus, netiek ņemtas vērā visas pasažieru kategorijas, kas pārvietojas sabiedriskajā transportā. Pēc VK ieskatiem būtu jāuzskaita bērni līdz 7 gadu vecumam, policijas darbinieki, ja viņi veic dienesta pienākumus un ir formas tērpā, kā arī pasažieri, kuri pārvietojas sabiedriskajā transportā svētku dienās, kad transports ir bez maksas.

"Ja minēto pasažieru uzskaite tiktu ieviesta, mammām ar bērna ratiņiem, iekāpjot sabiedriskajā transportā, būtu jādodas pie transporta līdzekļa vadītāja, jāuzrāda bērna personu apliecinošs dokuments un jāsaņem bezmaksas biļete vai arī iepriekš jāizgatavo e talons tikko dzimušam mazulim. Kas attiecas uz policistu pārvietošanos sabiedriskajā transportā, Rīgas satiksme uzskata, ka policijas darbinieku klātbūtne palielina pasažieru drošību un samazina vandalisma gadījumu skaitu, kas tieši samazina sabiedriskā transporta ekspluatācijas izmaksas. Turklāt minēto pasažieru grupu skaits ir salīdzinoši neliels, kas neietekmē viena brauciena pašizmaksu. Savukārt par pasažieru pārvietošanos svētku dienās Rīgas satiksme saņem kompensāciju no Rīgas domes," skaidro uzņēmumā.

Uz VK veiktās revīzijas mērķi neattiecoties paustais secinājums, ka Rīgas satiksme ir veikusi nelietderīgus maksājumus 75 000 latu apmērā "Basketbola klubam TTT-Rīga", jo šis maksājums netiek iekļauts viena brauciena pašizmaksas aprēķinā. "Basketbola klubs TTT-Rīga" ir vadošā sieviešu un meiteņu basketbola organizācija, kas profesionāli strādā, lai veicinātu labāko Latvijas sieviešu un meiteņu sportistu attīstību Latvijā. Kluba dibinātāji ir Rīgas satiksme un Rīgas dome.

Kopš dibināšanas "Basketbola klubs TTT-Rīga" ir strādājis, lai izveidotu četru pakāpienu sistēmu, kas organizēti un sistemātiski sagatavo Latvijas labākās basketbolistes dažādu vecumu valsts izlasēm, tajā pašā laikā nodrošinot savas sistēmas komandas ar labākajām spēlētājām. Tā ir vienīgā šāda veida sistēma Latvijā sieviešu basketbolā, un fakts, ka no komandām TTT-Rīga un TTT-Rīga Juniores dažāda vecuma izlasēs 2013.gadā iekļauta 21 sportiste, liecina par tās efektivitāti un nepieciešamību. Turklāt atkārtoti jānorāda, ka veiktais maksājums "Basketbola klubam TTT-Rīga" netiek ieskaitīts viena brauciena pašizmaksā, bet tiek veikts no Rīgas satiksmes saimnieciskās darbības gūtajiem ieņēmumiem.

VK atzinumā ir sniegti ieteikumi atsevišķu iekšējo normatīvo aktu pilnveidei un revīzija notika laika posmā no 2014.gada 6.janvāra līdz 30.aprīlim. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē