Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Maxima Latvija valdes loceklis: Lai atkāpjas, kas jūtas vainīgi

Lai gan _Maxima Latvija _valdes loceklis Gintars Jasinsks ceturtdien masu medijiem daudz runāja par savu morālo atbildību Zolitūdē notikušajā traģēdijā, uz Dienas jautājumu, vai kādam no uzņēmuma vadības nevajadzētu atkāpties no amata, atbildēja ar izbrīnā sarauktām uzacīm: kādēļ gan?

"Lai atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi, mēs nejūtamies nedz politiski, nedz juridiski atbildīgi par notikušo," pauda Jasinsks.

Viņš arī norobežojās no jebkādas atbildības par remontdarbiem, kas notika uz lielveikala Maxima jumta, jo tas piederot SIA Homburg Zolitūde. Jasinsks gan nenoliedza, ka 2012.gada augustā viņa pārstāvētais uzņēmums esot iegādājies īpašumā lielveikala telpas, tomēr ēkas jumts viņiem nepiederot. Maxima pārstāvis arī norādīja, ka iemeslus, kādēļ līdz šim slēpis, ka ir telpu īpašnieks nevis nomnieks, skaidrošot tikai rakstiski.

Jasinks visu atbildību par to, ka lielveikals turpināja strādāt remontdarbu laikā, novēla uz valsts un pašvaldību iestādēm, kas to esot saskaņojušas un atļāvušas. Taču atkal – atbildi, kuras iestādes tās bija, sniegšot tikai rakstiski.

Uzņēmuma pārstāvis arī atteicās uzņemties atbildību par drošības instrukciju, kas neparedzēja tūlītēju cilvēku evakuāciju, atskanot trauksmes signālam, jo "instrukcija esot ļoti loģiska". 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē