Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Stiprinās rīdzinieku personības spēku par 750 000 eiro

"Inovatīva, starpdisciplināra uz ilgstošu bezdarbnieku vajadzībām balstīta sociālā pakalpojuma nodrošināšana Rīgā - Personības spēka stiprināšanas programma." Tieši tik sarežģīti saucas projekts, kuru domā īstenot Rīgas domes (RD) Labklājības departaments, plānojot piedalīties konkursā par Eiropas Savienības finansējumu. Projekta tāme ir visnotaļ iespaidīga - 750 000 eiro, pirmdien raksta laikraksts Diena

Pašvaldības līdzfinansējums ir divdesmit procentu no kopsummas - 150 000 eiro -, tomēr rada jautājumus, vai tas ir labākais veids, kā "veicināt inovācijas un reformas sociālo pakalpojumu jomā, meklējot risinājumus identificētajiem izaicinājumiem atbilstoši pilsētas vajadzībām un sociālo investīciju pieejai", kā rakstīts projekta pieteikumā.

Par līdzfinansējuma piešķiršanu RD Sociālo jautājumu komiteja lems otrdienas sēdē. Pēc Rīgas domes datiem, šā gada jūlijā Rīgā bija reģistrētas 3066 nestrādājošas darbspējīgas personas, tai skaitā 1089 ilgstoši nestrādājošas. Tomēr ir zināma atšķirība starp projekta aprakstu uz papīra un to, kā to skaidro RD Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa (SC). Viņa Dienai norādīja, ka pamatā projektā varētu iesaistīt cilvēkus ar īpašām vajadzībām, tostarp ar redzes traucējumiem, kā arī personas, kas ilgstoši nav strādājušas tāpēc, ka kopušas slimus tuviniekus, pēc kuru nāves nepieciešama psiholoģiska palīdzība.

Projekts paredz, ka šo jauno pakalpojumu saņems 50 cilvēku, bet otri 50 tiks izvēlēti kā kontroles grupa. Izraudzītie bezdarbnieki veiks brīvprātīgo darbu nevalstiskajās organizācijās un pašvaldības sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestādēs. Vēl 400 nestrādājošajiem tiks izveidots sociālo problēmu portrets. Projektā iekļauts arī dokumentālo raidījumu cikls, Nīderlandes pieredzes apgūšana, starptautiskas konferences rīkošana, mācības sociālajiem darbiniekiem un sociālā pakalpojuma dizaina izstrāde. Projekta beigās tiks sagatavotas rekomendācijas "vadošajām Latvijas Republikas institūcijām". Tomēr fakts paliek fakts - galu galā pēc visu līdzekļu sekmīgas apgūšanas darba tirgū paredzēts atgriezt vai tam tuvināt 80% no šiem 50 cilvēkiem, tātad 40 bezdarbnieku.

Plašāk lasiet Ata Rozentāla rakstā Stiprinās personības spēku par 750 000 eiro pirmdienas, 18.augusta, laikraksta Diena 6.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas