Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Šogad sociālajos pabalstos Rīgā būs izmaksāti 29 mlj. latu

Sociālajos pabalstos Rīgā šogad būs izmaksāti 29 miljoni latu, ceturtdien laikrakstā Neatkarīgā Rīta Avīze publicētā intervijā atzina Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs).

Rīgas domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka gada sākumā plānotie tēriņi sociālajiem pabalstiem bija 70 miljonu latu, tādējādi gada beigās būs iztērēts par 58,6% mazāk, kaut arī trūcīgo personu skaits Rīgā palielinājies četras reizes, salīdzinot ar 2009.gadu.

Uz jautājumu, kā pašvaldība nodrošinās pabalstus trūcīgajiem, ja to skaits pieaudzis četras reizes, N.Ušakovs skaidroja, ka līdzekļus plānots ņemt no Rīgas domes (RD) uzkrājumiem. "No tiem 40–50 miljoniem, kas mums glabājas tumbučkā. Mēs pastiprināsim šā finansējuma kontroli ar iespējamajiem krāpniekiem. Proti, lai cilvēki, kuri saņem aplokšņu algas, neprasītu pabalstus domei. Taču mēs nemainīsim pašu pieeju," viņš norādīja.

"Mums ir deficīts, kas pilnībā nosegts ar ieņēmumiem un rezervēm. Rīgai vienmēr budžets tiek stādīts tā - pat zinot, ka nopelnīsim 100 latu, vienmēr liekam plānos tikai 90. Šādi rodas reāls uzkrājums. Gan 2010., gan 2011. gadā Rīgas budžets pildījies labāk, nekā bija plānots. Tas nozīmē, ka šo gadu pabeigsim, nosedzot pilnīgi visu deficītu," klāsta Rīgas mērs, noliedzot, ka Rīgai budžeta deficīts ir lielāks nekā valstij. Viņš atzina, ka reāli uzkrājums būs 40–50 miljoni latu.

Jau ziņots, ka 1.novembrī Rīgas dome apstiprināja grozījumus Rīgas pašvaldības 2011.gada budžetā, paredzot ieņēmumus 430,608 miljonu latu apmērā, kas ir par 17,135 miljoniem latu jeb 4,14% vairāk nekā iepriekš, bet izdevumi  plānoti 487,5 miljoni latu, kas ir par 15,934 miljoniem latu jeb 3,38% vairāk.

Tādējādi pašvaldības budžetā šogad paredzēts deficīts 56,892 miljonu latu jeb 13,2% apmērā no kopējiem ieņēmumiem, kas ir par 1,201 miljonu latu jeb 0,8 procentpunktiem mazāk, nekā bija paredzēts iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas