Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Samazinās autobusu reisu skaitu starp Jūrmalu un Rīgu

No otrdienas, 1.februāra, tiks samazināts autobusu reisu skaits starp Jūrmalu un Rīgu, kā arī mainīsies kustības saraksts un maršrutu shēma, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijā.

Ņemot vērā, ka savienojumā starp Jūrmalu un Rīgu pasažieru skaits pērn, salīdzinot ar 2020. un 2019.gadu, samazinājies par attiecīgi 32% un 62%, kā arī izvērtējot maršrutu rentabilitāti atbilstoši Sabiedriskā transporta padomes apstiprinātajiem kritērijiem, no otrdienas, 1.februāra, reisu skaits autobusu maršrutā Rīga-Sloka un Rīga-Jaunķemeri tiks samazināts. Tāpat abos maršrutos mainīsies kursēšanas grafiks un reisu izpildes shēma.

Turpmāk visi reisi maršrutā Rīga-Sloka tiks izpildīti pa Salu tiltu Rīgā, savukārt Jūrmalā tie tiks nodrošināti pa pilsētas centrālo daļu līdz Dubultiem, autobusam kursējot pa Dubultu prospektu. Tālāk autobuss kursēs pa Mellužu prospektu līdz Slokas stacijai, neapkalpojot Valteru apkaimi. Šāda braukšanas shēma būs abos maršruta virzienos. Tāpat maršruta Rīga-Sloka autobusi turpmāk apstāsies pieturā "Dubultu stacija", kas atrodas pie stacijas ēkas.

Savukārt maršrutā Rīga-Jaunķemeri visi reisi tiks izpildīti pa Vanšu tiltu Rīgā, bet Jūrmalā autobuss kursēs pa Kolkas ielu līdz Kauguru rotācijas aplim, tālāk tas brauks pa Skolas ielu līdz Ventspils šosejai un kursēs caur Valteriem. Šāda autobusu braukšanas shēma būs abos maršruta virzienos.

Ņemot vērā, ka Sabiedriskā transporta padome ir apstiprinājusi maršrutu rentabilitātes kritērijus, kas jāņem vērā, plānojot reisu intensitāti, no 1.februāra autobusu reisu skaits Jūrmalas virzienā tiks samazināts. Plānots, ka maršrutā Rīga-Sloka turpmāk tiks nodrošināti 66 reisi darba dienās un 62 reisi brīvdienās, bet maršrutā Rīga-Jaunķemeri - 34 reisi katru dienu.

Autotransporta direkcijā min, ka maršrutā, kas savieno Rīgu un Jūrmalu, katru darba dienu tiek nodrošināti 70 vilciena reisu, bet brīvdienās - 58 vilciena reisi. 

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas