Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

RS pieturvietās uzstādīs e-talonu automātus

E-talonus nopirkt vai papildināt varēs arī Rīgas sabiedriskā transporta pieturvietās, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" preses sekretāre Iluta Bērziņa. Pirmā pieturvieta, kur varēs nopirkt vai papildināt e-talonu, atradīsies Merķeļa ielā pie Rīgas cirka.

"Saņemts pirmais apstiprinājums sabiedriskā transporta biļešu pārdošanas automāta uzstādīšanai pieturvietā, kas nozīmē pozitīvu virzību biļešu automātu tālākā uzstādīšanā. Apstiprinātais projekts paredz biļešu automāta uzstādīšanu esošajā pieturvietas nojumē sabiedriskā transporta pieturvietā Merķeļa ielā," sacīja Bērziņa.

Šobrīd uzstādīts 21 biļešu automāts pilsētā - tirdzniecības centros un tuneļos.

Biļešu automātā apmaksājams viss sabiedriskā transporta biļešu klāsts, tajā iespējams veikt internetā apmaksātās biļetes automātisko ielādi, kā arī pārliecināties par e-talona saturu.

Jau ziņots, ka šogad Rīgas sabiedriskā transportā par braucienu jāmaksā 50 santīmu. Iegādājoties braukšanas biļeti pie transportlīdzekļa vadītāja, ir jāmaksā par 20 santīmiem vairāk un jāšķiras no 70 santīmiem, bet pensionāriem biļete pie vadītāja maksās 40 santīmus.

Iedzīvotājiem, kuri izmanto Rīgas pilsētas pašvaldības piešķirto atlaidi braukšanai sabiedriskajā transportā, biļešu cenas netiek mainītas.

Jau vēstījām, ka janvārī uzņēmums apgrozībā laidis e–talonu jaunā izskatā - uz tā vienas puses ir  fotoattēls, kurā redzama Rīgas panorāma. 

Uzņēmumā apgalvoja, ka e–talona vizuālās pārmaiņas Rīgas satiksmei neko neesot izmaksājušas, kā arī nepaaugstinās biļešu cenu, jo «tas ir uzlabojums, kas nemaksā». I.Bērziņa, vaicāta kurš ir idejas autors šim jaunajam e-talona dizainam, atbildēja, ka e-talona zīmolu jau 2008.gadā izstrādāja aģentūra Zoom!.

Turpmāk uz katriem 500 000 viedbiļešu, kas tiks laistas apgrozībā, būšot cits foto, tādējādi vairākas fotogrāfijas kopā veidos «galvaspilsētai raksturīgu tematiku». Katru dienu vairāk nekā 300 tirdzniecības vietās tiek nopirkti vidēji 12 000 viedbiļešu, informē I.Bērziņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas