Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rīgas svētkos salūtu šaus deviņas reizes

Šogad pilsētas svētki jo īpaši vērsti uz skatītāju līdzdalību.

Adīšanas čempionāts, nakts skrējiens, silts vakars Bolderājā, retro automobiļu parāde, karsējmeiteņu konkurss, ūdensmotociklu sacensības, koncerti un uguņošanas festivāls — tik daudzkrāsaini solās būt Rīgas svētki 2009 no 21. līdz 23.augustam. 90 000 latu svētku tēriņiem atvēlējusi Rīgas dome, bet vēl aptuveni tikpat liels ir pasākumu sponsoru un atbalstītāju ieguldījums.

Šogad Rīgas svētki īpaši vērsti uz pilsētnieku un viesu aktīvu līdzdalību. Viens no svētku pasākumiem — Rīgas svētku lielā spēle — jau ir sācies. Tajā var piedalīties līdz pat 22.augustam. Spēlē iekļauti daudzi objekti, kas vēsturiski saistīti ar vietām, kur izsenis pulcējušies rīdzinieki, lai baudītu ēdienus, mūziku un labu gaisotni. Ikviens interesents spēles karti un noteikumus var saņemt Rīgas centra Jumavas, Zvaigznes ABC, Valtera un Rapas, kā arī Jāņa Rozes grāmatnīcās.

Jāpasteidzas arī tiem rīdziniekiem, kuri šogad svin 50.kāzu gadadienu, jo Rīgas svētku laikā gaidāma tradicionālā Rīgas zelta kāzu pāru sumināšana. Zināms, ka šogad tiks sveikts vairāk nekā 70 šādu pāru, taču pieteikšanās turpinās līdz 10.augustam.

Sportiskā dzīvesveida piekritēji aicināti piedalīties Rīgas svētku nakts skrējienā — trase maršrutā Valdemāra iela—Vanšu tilts būs četrarpus kilometru gara.

Lielākie svinību notikumi gaidāmi 11.novembra krastmalā un Vērmanes dārzā, taču ir padomāts arī par svētku pasākumiem Pārdaugavā. Piemēram, Bolderājā 21.augustā notiks pasākums Silts vakars Bolderājā jeb mācies peldēt! savukārt Kalnciema ielas kvartālā notiks zemnieku un Latvijas jauno dizaineru tirdziņš.

Noslēpumā tiek turēti Rīgas svētkos vēl nebijušas akcijas Pilsēta — orķestris noteikumi, kas tiks atklāti 22.augustā 11.novembra krastmalā plkst.20.14.

Pēc lielā svētku koncerta 22.augusta vakarā notiks tradicionālās Rīgas svētku uguņotāju sacensības, kuru uzvarētājs iegūs tiesības nodrošināt svētku salūtu kādā no nākamajiem lielajiem pasākumiem. Svētku rīkotāju pārstāve Līva Jēgere informē, ka šogad konkursam pieteikušies deviņi uguņotāji — Fire Art, Oda Lux, Petarde, Rīgas pirotehnika, Svētku aģentūra, Uguns dārzi, Ugunsmeistars, Ugunspuķes un Uguņošanas mākslas studija. Uguņošanas priekšnesumam jāilgst vismaz pusotru minūti, bet salūta maksimālais laiks nav noteikts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas