Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas pašvaldība vēl domā, kā izmantot bijušo RTU ēku blakus rātsnamam

Rīgas pašvaldība vēl domā, kā izmantot bijušo Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) administrācijas ēku galvaspilsētas centrā, Kaļķu ielā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Īpašuma departamentā.

Ēka Kaļķu ielā pieder Rīgas pašvaldībai, bet RTU administrācija šonedēļ pārcēlās no šīs ēkas uz jaunām telpām RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā.

Kā informēja Īpašuma departamentā, pašlaik netiek izskatīts RTU bijušās ēkas pārdošanas scenārijs.

Primāri ēku pēc atbrīvošanas bija paredzēts izmantot galvaspilsētas pašvaldības iestāžu izvietošanai, jo pašvaldībai šobrīd trūkst telpu. Attiecīgi Pilsētas īpašuma komitejas vadības uzdevumam Īpašuma departaments ir pieprasījis informāciju no SIA "Rīgas nami" par ēkas tehnisko stāvokli, nepieciešamajiem ieguldījumiem un plānotajiem attīstības scenārijiem, aģentūrai LETA skaidroja departamentā.

Pēc šīs informācijas saņemšanas un izvērtēšanas tiks piedāvāti iespējamie risinājumi.

Kā ziņots, 13.decembrī no ēkas fasādes noņēma granīta plāksni ar RTU vārdu. Tagad universitātes administrācija atrodas RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā, kas top par inženierzinātņu centru un kur jau ir koncentrēta lielākā daļa fakultāšu, Laboratoriju māja, Zinātniskā bibliotēka un dienesta viesnīcas.

Universitātes administrācijas ēka Vecrīgā atradās kopš 1958.gada, kad no Latvijas Valsts universitātes atdalījās inženiertehniskās fakultātes un atdzima Rīgas Politehniskais institūts (RPI), kurš savu patstāvību bija zaudējis 1919.gadā, kad uz institūta bāzes jaundibinātā Latvijas valsts izveidoja Latvijas Augstskolu, vēlāk - Latvijas Universitāti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas