Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas mērs kā neapmierinošu vērtē situāciju ar pagaidu asfalta ieklāšanu Slokas ielā

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) kā neapmierinošu vērtē situāciju ar pagaidu asfalta ieklāšanu Slokas ielā, aģentūru LETA informēja mēra birojā.

Procesa vadība no Rīgas domes puses, lai nodrošinātu atbilstošus apstākļus skriešanas čempionāta norisei, esot bijusi neapmierinoša.

Mērs norāda, ka no Rīgas domes līdzekļiem papildu darbi netiks apmaksāti, jo uzņēmumam "Rīgas satiksme" un būvniekam, kurš ir nolīgts darbiem Slokas ielā, jāuzņemas atbildība par būvdarbu kavējumiem.

Pēc situācijas izpētes atklājies, ja visi darbi būtu izpildīti termiņos, pagaidu risinājumi nebūtu jāmeklē.

Līdz ar to "Rīgas satiksmei" kā darbu pasūtītājam būs jātiek skaidrībā, kādi papildu darbi veikti, cik tas ir maksājis un cik pamatotas ir būvnieka iesniegtās tāmes.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošais ziņojums mēram, pagaidu asfalta ieklāšana Slokas ielā bijis vienīgais iespējamais risinājums, lai nodrošinātu skriešanas čempionāta norisi.

Rīgas pašvaldības izpilddirektora pienākumu izpildītājs Vladimirs Ozoliņš uzskaitījis pašvaldības uzņemtās saistības un informējis par "Rīgas satiksmes" projekta īstenošanas gaitu.

Saistībā ar būvdarbu veikšanu un nepieciešamību nodrošināt Slokas ielas posma no Dzegužu ielas līdz Jūrmalas gatvei atbilstību čempionāta prasībām, divas reizes pilsētas izpilddirektors organizēja sanāksmes, kurās runāts par neskaidrībām un tās atrisinātas, nodrošinot saistību izpildi un čempionāta sekmīgu norisi.

Ievērojot, ka atbilstoši čempionāta prasībām trasei ir nepieciešams nepārtraukts asfalta segums, veiktas visas nepieciešamās darbības, lai tiktu nodrošināta trases tehniskā atbilstība.

Tikuši arī ņemti vērā objekta būvniecības nosacījumi, iekļaujoties līguma termiņā, kā arī konstatējot, ka objektīvi esošo apstākļu dēļ būvdarbu veicējam būs radušies papildus darbi un izmaksas, lai tiktu nodrošināta objekta būvniecība.

Izpilddirektora pienākumu izpildītājs norāda, ka pēc čempionāta norises nofrēzētā asfalta kārta tiks pārstrādāta, saražojot asfaltbetona apakškārtas un saistes kārtas un tiks izmantota Slokas ielas remontam, nodrošinot materiāla atkārtotu izmantošanu.

Ziņojumā Ozoliņš norāda, ka nebija iespējama alternatīvu risinājumu apspriešana, sākot no trases pārmērīšanas, tās saskaņošanas ar visām iesaistītajām pusēm, līdz pat jaunai sertifikācijai un daudzu procesu pārplānošanai.

Kā ziņots, iepriekšējā nedēļas nogalē Rīgā notika pasaules skriešanas čempionāts. Skriešanas maršruts skāra Slokas ielas remontdarbu zonu. Tādēļ sociālajos tīklos iedzīvotāji pauda bažas, vai Rīga ir gatava uzņemt skrējējus.

Rīgas domē čempionāta rīkotājiem tika apsolīts, ka līdz skrējiena sākumam tiks uzlikts asfalts, un tas tika izdarīts. Taču tas izrādījās ir pagaidu asfalts, kas tiks uzlauzts, lai varētu pabeigt Slokas ielas remontu.

Pagaidu asfalta ieklāšana Slokas ielā varētu būt izmaksājusi 12 000 eiro.

Tādēļ Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) uzdeva Rīgas izpilddirektoram sniegt paskaidrojumu par to, kad kļuva zināms, ka būs nepieciešams šāds pagaidu risinājums un kad par to tika pieņemts lēmums, cik tas ir izmaksājis un kurš to apmaksā. Tāpat tiks skaidrots, vai ir vērtēta šādas rīcības lietderība un vērtētas alternatīvas iespējas, kā nodrošināt čempionāta norisi.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas dome skriešanas čempionāta rīkošanai iepriekš piešķīra 300 000 eiro.

Savukārt "Rīgas satiksmes" īstenotais projekts Slokas ielā izmaksā 6,7 miljonus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas