Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

RD palielinās izdevumus par 19,8 miljoniem latu

Rīgas dome (RD) ceturtdien apstiprināja grozījumus pašvaldības 2011.gada budžetā, kas paredz kopējos izdevumus palielināt par 19,8 miljoniem latu, bet kopējos ieņēmumus  - par 12,03 miljoniem latu.Plānots sociālajiem pabalstiem papildus piešķirt 660 000 latu, lai nodrošinātu garantētā minimālā ienākuma līmeņa pabalsta, dzīvokļa pabalsta un pabalsta pārtikas iegādei izmaksu.

Savukārt  sociālajiem pakalpojumiem (tai skaitā ēdiena izdalei maznodrošinātajiem un mājas aprūpei) papildus piešķirs 824 000 latu.Vairāk nekā 589 000 latu plānots piešķirt Pašvaldības policijai – divu jaunu patruļautomašīnu iegādei, videonovērošanas sistēmas paplašināšanai, formastērpu iegādei, samaksai par policistu  virsstundu darbu, kā arī  67 000 latu – jaunas glābšanas stacijas „Vakarbuļļi” darbības nodrošināšanai  Daugavgrīvas peldvietā, u.c. Kompensējot izdevumus, ko šoziem radīja sniega tīrīšana un izvešana no pilsētas, Satiksmes departamentam piešķirs 3,75 miljonus latu.Lai nodrošinātu pasažieru pārvadājumus sabiedriskajā transportā, nepaaugstinot maksu un saglabājot pašreizējo atlaižu sistēmu, uzņēmumam „Rīgas satiksme”  par 2,1 miljonu latu palielinās dotāciju, tai skaitā, 755 000 latu apjomā kompensējot degvielas sadārdzinājumu. Papildus finansējumu saņems arī  izglītības un kultūras joma: 354 000 latu pirmsskolas izglītības iestāžu tīkla paplašināšanai, lai nodrošinātu jaunu grupiņu atvēršanu;  282 000 latu  sporta pasākumu, īpaši jaunatnes sporta atbalstam, 112 000 latu  tautas mākslas un pašdarbības kolektīvu vadītāju darba samaksai.Pilsētas apgaismojuma nodrošināšanai un elektroenerģijas tarifu pieauguma kompensēšanai dotācija pašvaldības aģentūrai „Rīgas gaisma” tiek palielināta par 90 tūkstošiem latu. Par vairāk nekā 2,7 miljoniem latu palielināts finansējums pilsētas investīciju programmai, lielāko daļu līdzekļu – 1.16 miljonus latu -  novirzot izglītības iestāžu ēku sakārtošanai. Kopumā pašvaldības budžeta izdevumi palielināsies par 19,8 miljoniem latu, bet ieņēmumi – par 12,03 miljoniem latu. Budžeta ieņēmumu palielinājumu veido prognozējamie ienākumi no nekustamā īpašuma nodokļa (2,78 miljoni latu), PVN atmaksa Īpašuma departamenta budžetā (1,71 miljoni latu), ieņēmumi no pašvaldības īpašumu privatizācijas (6,12 miljoni latu), budžeta iestāžu ieņēmumu palielinājums (1,63 miljoni latu),   kā arī AS „Rīgas siltums” 840 000 ziedojums siltumapgādes norēķinu kompensācijām maznodrošinātajiem iedzīvotājiem. Budžeta deficīts pieaugs par 7,8 miljoniem latu, kas tiks segts no iepriekšējiem uzkrājumiem. Jāatgādina, ka 2010. gadu Rīgas pašvaldība beidza ar budžeta pārpalikumu vairāk nekā 83 miljonu latu apjomā. Plānots, ka 2011. gadu pašvaldība pabeigs ar vairāk nekā 37,6 miljonu latu lielu budžeta līdzekļu atlikumu. Pēc Finanšu departamenta apkopotās informācijas,  2011. gada pirmajā ceturksnī pašvaldības budžeta ieņēmumi par 5,59 miljoniem latu pārsniedz plānoto. Salīdzinot ar 2010. gada pirmo ceturksni, šogad tie ir par 8,4 miljoniem latu lielāki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas