Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

RD palielinās izdevumus par 19,79 miljoniem latu

Rīgas domes (RD) Finanšu un administrācijas lietu komiteja otrdien ārkārtas sēdē atbalstīja grozījumus pašvaldības 2011.gada budžetā, kas paredz kopējos ieņēmumus palielināt par 12,034 miljoniem latu, bet kopējos izdevumus ‒ par 19,79 miljoniem latu.

Atbalstītais lēmumprojekts paredz apstiprināt Rīgas pilsētas pašvaldības budžeta 2011.gadam ieņēmumus 413,473 miljonu latu apmērā, bet izdevumus ‒ 471,465 miljonu latu apmērā. Tādējādi pašvaldības budžetā šogad paredzēts deficīts 57,99 miljonu latu jeb 14% apmērā no budžeta ieņēmumiem. Tas ir par 7,76 miljoniem latu jeb 15,4% vairāk, nekā pašvaldība plānoja iepriekš.

Saskaņā ar dokumentiem pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumi pieaugs par 11,09 miljoniem latu, tostarp īpašuma nodokļa ieņēmumi – par 2,78 miljoniem latu, bet pārējie nenodokļu ieņēmumi un ieņēmumi no pašvaldības īpašuma iznomāšanas un pārdošanas – par 6,12 miljoniem latu. Vēl par 553,7 tūkstošiem latu iecerēts palielinājums dotācijai un mērķdotācijai no valsts budžeta, bet budžeta iestāžu ieņēmumiem plānots pieaugums par 1,636 miljoniem latu.

Domes sabiedrisko attiecību speciāliste Laila Ivāna iepriekš pavēstīja, ka ar grozījumiem finansējumu paredzēts palielināt sociālajam atbalstam, sabiedriskās kārtības un drošības uzturēšanai, sabiedriskajam transportam un citām pašvaldības darbības jomām.

Ivāna informēja, ka sociālajiem pabalstiem iecerēts papildus piešķirt 660 tūkstošus latu, bet sociālajiem pakalpojumiem, tostarp ēdiena izdalei maznodrošinātajiem un mājas aprūpei, plānots piešķirt 824 tūkstošus latu. Vairāk nekā 521 tūkstoti latu nolemts piešķirt pašvaldības policijai – divu jaunu patruļautomašīnu iegādei, videonovērošanas sistēmas paplašināšanai, formastērpu iegādei un samaksai par policistu virsstundu darbu, bet 67 tūkstoši latu tiks piešķirti jaunas glābšanas stacijas darbības nodrošināšanai Vakarbuļļu peldvietā.

Dokumenti liecina, ka RD Satiksmes departamentam paredzēts piešķirt 3,941 miljonu latu, tostarp kompensējot izdevumus, ko šoziem radīja sniega tīrīšana un izvešana no pilsētas, bet, lai nodrošinātu pasažieru pārvadājumus sabiedriskajā transportā, nepaaugstinot maksu un saglabājot pašreizējo atlaižu sistēmu, Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmumam "Rīgas satiksme" plānots par 2,1 miljonu latu palielināt dotāciju, tostarp 755 tūkstošu latu apmērā kompensējot degvielas sadārdzinājumu.

Vēl vairāk nekā 1,17 miljonus latu papildus saņems izglītības un kultūras joma ‒ 354 tūkstoši latu ar 2011.gada Rīgas pašvaldības budžeta grozījumiem plānoti pirmsskolas izglītības iestāžu tīkla paplašināšanai, 269 tūkstošus latu iecerēts piešķirt jaunatnes sporta atbalstam, bet 112 tūkstošus latu piešķirt tautas mākslas un pašdarbības kolektīvu vadītāju darba samaksai un citiem pasākumiem, klāstīja Ivāna.

Tāpat komiteja atbalstīja papildu 90 tūkstošu latu piešķiršanu Rīgas pašvaldības aģentūrai "Rīgas gaisma" saistībā ar papildu izdevumiem elektroenerģijas iegādei. Uzņēmums lūdza piešķirt 300 tūkstošus latu apgaismojuma nodrošināšanai galvaspilsētā līdz gada beigām, taču RD Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse norādīja, ka, atbilstoši departamenta aprēķiniem tik liela summa nebūs nepieciešama. Pašlaik "Rīgas gaisma" maksai par elektroenerģiju iztērējusi 41% no gadā kopumā paredzētajiem līdzekļiem, viņa piebilda.

Vērtējot šā gada budžeta grozījumus kopumā, Tiknuse minēja, ka labā ziņā ir tā, ka ieņēmumi pārsniedz izdevumus – izdevumi samazinās, bet ieņēmumi pieaug, un rezultāts ir pozitīvs.

Runājot par RD ilgtermiņa saistībām un situāciju pēc diviem vai trim gadiem, RD Finanšu departamenta vadītāja uzsvēra, ka departaments cieši seko līdzi pašvaldības ilgtermiņa saistību izpildei. "Pēc pašreizējā vērtējuma, ja saistību apmērs nākamajiem gadiem netiks būtiski palielināts, īpašu bažu par saistību izpildi nav," viņa teica un piebilda, ka nepieciešamie līdzekļi būs pieejami gan Dienvidu tilta, gan citu būvprojektu saistību izpildei.

Galīgo lēmumu par Rīgas pašvaldības 2011.gada budžeta grozījumiem plānots pieņemt RD sēdē 19.maijā.

Rīgas dome pērnā gada 14.decembrī atbalstīja pašvaldības 2011.gada budžetu, kurā paredzēts deficīts 50,24 miljonu latu jeb 12,5% apmērā no budžeta  ieņēmumiem. Rīgas pašvaldības budžeta kopējie ieņēmumi šogad iecerēti 401,439 miljonu latu apmērā, bet izdevumi ‒ 451,675 miljonu latu apmērā. Budžeta deficītu RD segs no iepriekšējiem uzkrājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas