Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Martā rīdziniekiem maksa par apkuri samazināsies

Martā rīdziniekiem par apkuri būs jāmaksā vidēji par 14% mazāk nekā februārī, liecina AS „RĪGAS SILTUMS” siltumenerģijas lietotājiem izrakstīto rēķinu analīze.

Rīgā  vidējā āra gaisa temperatūra martā bija +0,4°C, kas ir par 4,6 grādiem augstāka nekā februārī, kad tā bija -4,2°C. Savukārt norēķinu periods martā bija par trim dienām garāks nekā februārī. Abu šo faktoru ietekmē izrakstīto rēķinu summa martā ir vidēji par 14% mazāka nekā februārī.

Salīdzinājumā  ar iepriekšējā gada martu, izrakstītie rēķini š.g. martā ir vidēji par 30% mazāki, kas saistīts ar siltumenerģijas tarifa samazinājumu šajā apkures sezonā.

Dažādā siltumenerģijas patēriņa dēļ iedzīvotājiem rēķini var atšķirties. Siltuma patēriņu ietekmē mājas norobežojošo konstrukciju  siltumtehniskie rādītāji – mājas, jumta, bēniņu, pagrabtelpu siltinājums, logu un durvju stāvoklis, kā arī pēc apsaimniekotāju pieprasījuma ieregulētais režīms modernajos individuālajos siltummezglos.

Apkures izmaksas ir zemākas līdz pat 50% mājās, kurās veikti energotaupīšanas pasākumi, piemēram, Celmu ielā 5, ko apsaimnieko DzĪB „Celmi 5”, Ozolciema ielā 46/3 (Rīgas pašvaldības SIA „Zemgale”), Lielvārdes ielā 101;103 (DzĪKS „Bāka 2”), Bebru ielā 4, Kurzemes prospektā 14 (DzĪKS „Kurzemes nams”) un citos renovētos namos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas