Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kustība Par oficiāli paziņo par iesaistīšanos jaunajā Rīgas domes koalīcijā

Kustība Par oficiāli paziņojusi par iesaistīšanos jaunajā Rīgas domes koalīcijā.

Kā aģentūru LETA informēja kustības "Par" izpilddirektors Miks Celmiņš, nolemts turpināt darbu Rīgas domes vadībā, īstenojot 2020.gadā iesāktās pārmaiņas rīdziniekiem.

"Mēs turpināsim izglītībā iesākto, uzlabojot skolēnu sekmes centralizētajos eksāmenos, piesaistot jaunus skolotājus un mazinot bērnudārzu rindas, kā arī attīstot kvalitatīvu, iekļaujošu pilsētvidi Rīgā," saka Celmiņš.

"Šobrīd, mēs, Kustība "Par", esam nonākuši nozīmīgās krustcelēs. Kā jau ierasts politikā, neviena no izvēlēm nav viegla. Mēs kopš 3.jūlija, kad atkāpās Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), līdz šai dienai, esam darījuši visu iespējamo, lai esošo pārmaiņu koalīciju saglabātu," norāda "Par" līdzpriekšsēdētāja Laima Geikina.

Kustība piedāvājusi risinājumus pārmaiņu koalīcijas saglābšanai, taču tas neesot izdevies, jo "iespējams, griba turpināt strādāt nav bijusi lielāka par vēlmi gatavoties 2025.gada pašvaldību vēlēšanām".

"Mēs redzam, ka šajā sasaukumā nepieciešama mūsu partijas pieredze un kompetence un spēja izdarīt darbus līdz galam. Mēs nevaram pamest savas atbildības jomas. Rīgas skolas nevar palikt novārtā un tā ir mūsu prioritāte Rīgā," teikts partijas paziņojumā.

"Par" norāda, ka darbs pašvaldībā nav ideoloģisko domu cīņa. Kopš 2020.gada atšķirības ar Nacionālo Apvienību nav bijis šķērslis sadarbībai ne "Progresīvajiem", ne kustībai "Par". 

Politiķi atzīst, ka viņus dara bažīgus "Gods kalpot Rīgai" un "Latvijas attīstībai" iekļaušana koalīcijā, taču uzskata, ka viņu pieredze ļaus novērst korupcijas un nesaimnieciskuma riskus pašvaldībā. 

"Mēs neesam kritizētāji, bet turpināsim strādāt un ļoti ceram, ka mūsu sabiedrotie, "Progresīvie", turpinās atbalstīt mūsu kopīgi iesākto," teikts paziņojumā.

Kā ziņots, jaunveidojamai Rīgas domes koalīcijai varētu būt 33 domes deputātu atbalsts.

Rīgas domē par jaunas valdošās koalīcijas izveidi nepanākot progresu sarunās ar "Progresīvajiem", trīs partiju bloks - JV, NA/LRA un KR - sācis sarunas ar citām galvaspilsētas pašvaldībā pārstāvētajām partijām.

Koalīcijai plānots piesaistīt "Gods kalpot Rīgai" (GKR) un "Latvijas attīstībai" (LA).

Ņemot vērā, ka trīs partiju blokam ir 20 deputātu balsis, GKR - piecas un LA - trīs, savukārt "Par" Rīgas domē ir divi deputāti, jaunveidojamai koalīcijai tiktu nodrošināta puse no 60 domes deputātu balsīm.

Atbalstu jaunajai koalīcijai paudis kādreizējais "JV" frakcijas deputāts Kaspars Spunde. Atklāti atbalstu jaunajai koalīcijai pauž arī no "Saskaņas" aizgājušais neatkarīgais Rīgas domes deputāts Guntars Jirgensons.

Kopā ar šiem neatkarīgajiem deputātiem koalīcijai būtu 32 balsis. Savukārt vēl viens iespējamais koalīcijas partneris varētu būt "Konservatīvo" pārstāvis Valters Bergs. Viņš aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka ir uzrunāts, taču konkrētu piedāvājumu neesot saņēmis.

Iespējams sarunas notiek vēl arī ar citiem domes deputātiem, līdz ar to atbalsts jaunajai koalīcijai var būt vēl lielāks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas