Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jaunups: Rīgas budžets ir traģisks

Rīgas dome šodien sēdē skata nākamā gada budžetu, kuram opozīcija iesniegusi ap 50 priekšlikumu. Debates par nākamā gada izdevumiem sākās trijos dienā.

JL frakcijas vadītājs Edgars Jaunups debatēs sacīja, ka sagatavotais budžets esot "traģisks", turklāt opozīcijas priekšlikumi netiekot izskatīti pēc būtības. Tāpat Jaunups kritizēja Rīgas tūrisma veicināšanas programmu. "Dome ir iztērējusi miljonu latu, un par šo summu "Live Riga" mājaslapu apmeklējuši tikai 9000 cilvēku no Krievijas. Būtu katram izdalīts pa dolāram, vairāk apskatītos," ironizēja Jaunups.

Kā vēsta BNS, projektu izsmējis arī deputāts Jānis Mārtiņš Zandbergs, paužot uzskatu, ka tā reklāmas sauklis "Easy to go" nozīmējot "viegli kakājas". "Šlesers ir labs cilvēks, bet viņš nedrīkst būt klāt, kad dala budžeta naudu," uzskata deputāts.

"Lai labāk Rīgu sauc par Mazo Parīzi, nevis par Maskavas mazo Lasvegasu," pauda deputāte no PS Ieva Akuratere. Viņa uzskata, ka nauda jānovirza nevis vienreizējiem un spožiem projektiem, tādiem kā "Staro Rīga", bet gan ikdienas kultūras dzīves nodrošināšanai.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) domes sēdes sākumā opozīcijas priekšlikumus kritizēja, bet atzina, ka dažus varētu pieņemt pavasarī, veicot budžeta grozījumus.

Jau vēstīts, ka dienā, kad Rīgas domes deputāti lemj par nākamā gada budžetu, bērnu vecāki domes vestibilā uzsākuši akciju – viņi vāc rotaļu klucīšus, ko nodot deputātiem. Kā zināms, domes koalīcija vienojusies vairs nemaksāt vecākiem, kuru bērniem nav vietas dārziņā, 50 latu lietu ikmēneša pabalstu. Domes vairākums nospriedis, ka labāk naudu novirzīt jaunu bērnudārzu celtniecībai.

"Ja katrs mazulis ziedotu vismaz pa vienam rotaļu klucītim būvēties kārajiem deputātiem, tad ceram, ka vismaz šajā finansiāli grūtajā ziemā deputāti rastu iespēju neatņemt ģimenēm "auklīšu naudiņas"," skaidro akcijas organizatori.

Akciju organizē un atbalsta Rīgas skolu vecāku konsultatīvā padome, nodibinājums "Viens otram", biedrība "Vecāki Rīgai", Māmiņu klubs, portāls "mammam.lv" un Latvijas Vecāku apvienība "Vecāki izglītībai, sadarbībai, izaugsmei".

(turpinājums sekos)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas