Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Gatavojoties klientu pieplūdumam apkures sezonā, plāno uzlabot apkalpošanas iespējas Rīgas Sociālajā dienestā

Gatavojoties lielam klientu pieplūdumam apkures sezonā, plānots uzlabot apkalpošanas iespējas Rīgas Sociālajā dienestā.

Kā šodien tika informēti Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas deputāti, lai to paveiktu, Rīgas Sociālajā dienestā iecerēts veikt reorganizāciju.

Dienestam nopietnākie izaicinājumi esot kara un energokrīzes radītais klientu skaita pieaugums, kvalificētu sociālā darba speciālistu trūkums, augsta kadru mainība, sociālā darba speciālistu noslogojums un nevienlīdzīgs slodzes sadalījums, nekonkurētspējīgs atalgojums, jaunu sociālā riska grupu aktualizēšanās un jaunu sociālo pakalpojumu nepieciešamība, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Lai nepazeminātu sniegtās palīdzības un pakalpojumu kvalitāti un nepieļautu darbinieku pārslodzi, iecerēts ieviest divu līmeņu sociālā darba organizāciju, sociālās palīdzības nodrošināšanu paaugstinātas intensitātes apstākļos.

Divu līmeņu darba organizāciju paredzēts izveidot, nosakot klientu plūsmas organizācijas procesu - kā klients nonāk pie darbinieka atbilstoši mērķa grupas un lietu klasifikācijai. Tāpat plānots ieviest klientu mērķa grupu un lietu klasifikāciju, nosakot cik daudz lietu paredzēts piešķirt vienam darbiniekam.

Vienam darbiniekam paredzētas 15 līdz 20 sociālā gadījuma lietas, kurās kopā nav vairāk par 30 bērniem vecumā līdz 12 gadiem.

Tāpat vienam darbiniekam plānots piešķirt 20 - 22 sociālā gadījuma lietas un pakalpojumu, bet informatīvo lietu skaits vienam darbiniekam plānots ne lielāks par 60.

Tādējādi varēšot līdzsvarot darbinieku slodzi, mazināt trauksmes līmeni darbiniekos, novērst darbinieku mainību un izdegšanu, noturēt darbiniekus un piesaistīt jaunus

Ņemot vērā, ka paredzams liels klientu skaita pieaugums apkures sezonā, iecerēta klientu plūsmas organizācijas plānošana, nodrošinot atvieglotākas procedūras, kā arī nosakot garāku lēmuma pieņemšanas laiku.

Saskaņā ar Sociālā dienesta apkopoto informāciju, 2021.gada pirmajā pusgadā Rīgas Sociālajā dienestā saņemti 79 934 rīdzinieku iesniegumi, bet 2022.gada pirmajā pusgadā par 13 197 iesniegumiem vairāk, turklāt nākuši klāt vēl 24 535 ukraiņu bēgļu iesniegumi. 

Tiek prognozēts, ka šajā rudenī un ziemā ievērojami pieaugs iesniegumu skaits saistībā ar atbalstu mājokļa uzturēšanas izdevumu segšanai.

Veicot pārmaiņas, iecerēta arī dienas centru un kopienas centra darbības izvērtēšana. Lai uzlabotu situāciju, iecerēts dienas centru un kopienas centru nodot ārpakalpojumam, saglabājot esošā pakalpojuma sniegšanas konceptu, kā arī iepirkt pakalpojumu darbam ar jauniešiem.

Komitejas deputāti šodien pieņēma zināšanai ziņojumu par dienesta reorganizācijas vīziju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas