Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Ar olimpisko čempionu līdzdalību atklāj sporta laukumu Brasā

Trešdien, 11. augustā, Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, Brasas apkaimes biedrības pārstāvji un Tokijas olimpiskajās spēlēs zeltu ieguvušie 3x3 Latvijas izlases basketbolisti svinīgi atklāja nesen ekspluatācijā nodoto multifunkcionālo sporta laukumu Brasas apkaimē.

“Rīgas domes labākie palīgi ir mūsu darba devēji – paši rīdzinieki. Un šis sporta laukums tam ir skaidrs apliecinājums – šis ir pirmais lielais ekspluatācijām nodotais līdzdalības budžeta projekts. Biedrība “Brasa” pati nāca klajā ar šo ideju, un rīdzinieki paši ar savu balsojumu to atbalstīja. Un tad pašvaldībai atlika to tikai realizēt, jo cilvēki bija paziņojuši par to, ko viņi vēlas,” sacīja M. Staķis.

“Šogad pašvaldībā ir iesniegti 34 lieliski projekti, par kuriem oktobrī gaidāms balsojums. Tāpēc vēlos izmantot šo izdevību, lai aicinātu visus, visus rīdziniekus balsot un atbalstīt tos projektus, kas šķiet saistošākie. Nākamgad noteikti šādu projektu būs daudz vairāk un uzskatu, ka šim nolūkam finansējumu vajadzēs palielināt,” uzsvēra Rīgas mērs.

Pēc svinīgās atklāšanas un suvenīru apmaiņas notika 3x3 miniturnīrs basketbolā starp četrām komandām – Rīgas domi, Brasas apkaimi, Čiekurkalna apkaimi un Sarkandaugavas apkaimi. Rīgas domi pārstāvēja vicemērs Vilnis Ķirsis, deputāti Mārtiņš Kossovičs un Juris Radzevičs, kā arī Apkaimju iedzīvotāju centra projektu vadītājs Gaidis Balodis.

Pēc sīvas, bet draudzīgas cīņas turnīrā uzvaru izcīnīja Sarkandaugavas apkaimes komanda.

Jaunais laukums atrodas teritorijā starp Brasas pārvadu, Invalīdu ielu, Straumes ielu, Brasas cietumu un Laktas ielu. Tas piekļaujas jau esošajam bērnu rotaļu laukumam un vingrošanas laukumam un organiski veido vienotu, daudzfunkcionālu aktīva dzīvesveida zonu.  Laukuma pamatā ir asfalta klājums, uz kura atrodas polipropilēna plākšņu segums pelēkā un melnā krāsā, kas marķēts ar basketbola un volejbola līnijām, un uzstādīti divi stacionāri basketbola grozi. Laukuma segumā ir ierīkotas stiprinājuma vietas volejbola tīkla stabiem, kā arī laukuma malā atrodas divi handbola vārti.

Apmeklētājiem ir pieejama arī pārģērbšanās kabīne, soliņš, atkritumu urna, informācijas zīme un velosipēdu novietnes, papildu plānots izvietot arī afišu stendu un uzstādīt divas skatītāju tribīnes. Tostarp laukumā atrodas arī četras slēgta tipa atkritumu tvertnes.

Laukumu ieskauj četru metru augsts metāla žogs, ar ieeju laukuma apmeklētājiem un slēdzamiem vārtiem tehniskā transporta piekļuvei.

Biedrības “Brasa” pieteiktais projekts “Multifunkcionāls sporta laukums Brasā” tika realizēts par līdzdalības budžeta projektu konkursā saņemto finansējumu. Kopējās projekta īstenošanas izmaksas bija 90,8 tūkstoši eiro.

Lai veicinātu iedzīvotāju iesaistīšanos savu apkaimju uzlabošanā, Rīgas pašvaldība jau vairākus gadus konkursa kārtībā ar finansējumu atbalsta pēc iedzīvotāju iniciatīvas iesniegtos projektus, kuri atbilst kritērijiem un balsošanā iegūst vislielāko atbalstu.

Arī šogad iedzīvotājiem būs iespējams balsot par 34 iesniegtajiem projektiem. Pēc institūciju atzinumu saņemšanas konkursa vērtēšanas komisijas atbalstītie projekti rudenī tiks nodoti iedzīvotājiem balsošanai konkursa interneta vietnē www.balso.riga.lv.

Konkursa mērķis ir ļaut iedzīvotājiem tieši lemt par daļas pilsētas budžeta izlietojumu un uzlabot dzīves vietu savu māju tuvumā. Tādā veidā pašvaldībai gūstot atgriezenisko saiti par iedzīvotājiem nepieciešamiem pilsētvides uzlabojumiem.

Šogad projekta pieteikumus varēja iesniegt nevalstiskās organizācijas, biedrības vai nodibinājumi, kuri pārstāv Rīgas apkaimju intereses, kā arī fiziskās personas no 16 gadu vecuma. Konkursa nolikums paredz, ka viena projekta īstenošanai piešķiramo finanšu līdzekļu apmērs ir ne vairāk kā 50 tūkstoši eiro. Kopā pašvaldības budžetā šim mērķim atvēlēti 500 000 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas