Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgas siltuma padomes locekļi tikuši pie pamatīga algas pielikuma

Pavisam klusi šonedēļ pie pamatīga algas pielikuma tikuši Rīgas siltumapgādes uzņēmuma Rīgas siltums (RS) padomes locekļi – padomes priekšsēdētāja un padomes locekļu alga pieaugs par vairāk nekā 66%, piektdien vēsta Latvijas Televīzijas Panorāma.

Jautājums par RS padomes locekļu algu palielināšanu līdz ar citiem jautājumiem skatīts šonedēļ notikušajā RS akcionāru pilnsapulcē. RS padomes locekļu algas nav tikušas mainītas kopš 2007.gada un šobrīd pēc aktīvu apjoma līdzvērtīgos uzņēmumos tās esot krietni augstākas.

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija) Panorāmai stāstījis, ka ar ierosinājumu par algu palielināšanu nācis klajā RS mazākuma akcionārs Dalkia. "Bija priekšlikums no viena no akcionāriem šīs algas palielināt, mēs šo priekšlikumu izvērtējām un tam piekritām. Priekšlikums bija palielināt ļoti būtiski. Mēs piekritām uz vairāk saprātīgu kompromisa variantu, kas bija daudz mazāks," sacīja ministrs.

Saskaņā ar Ekonomikas ministrijas sniegto informāciju pašlaik RS padomes priekšsēdētāja alga ir 900 eiro mēnesī, savukārt uzņēmuma padomes locekļu atalgojums veido 90% no padomes priekšsēdētāja algas. Sākotnējais piedāvājums paredzējis padomes priekšsēdētāja atalgojumu palielināt līdz 3000 eiro mēnesī, bet padomes locekļiem – līdz 1875 eiro. Pēc Ekonomikas ministrijas un Rīgas domes iebildumiem kāpuma apmērs tika samazināts. Turpmāk padomes priekšsēdētājs saņems 1500 eiro mēnesī, bet padomes locekļi pelnīs 1350 eiro. 

Cik daudz laika ikdienā uzņēmuma padomes locekļi pavada strādājot ar RS darbu saistītiem jautājumiem Dombrovskis Panorāmai skaidri pateikt nespēj. "Protams, ka tas nav pilna laika darbs tādā izpratnē, ka padomes locekļi strādā pilna laika slodzi, bet es prasu atbildību par apstiprinātajiem un pieņemtajiem lēmumiem. Protams, atalgojumam jābūt atbilstošam atbildības līmenim. Es pieļauju, ka tiem cilvēkiem, kam ir bijusi liela pieredze šajā jomā tas prasa drusku mazāk laika nekā tiem, kuriem šādas pieredzes nav. Par visiem padomes locekļiem es runāt nevaru, varu runāt tikai par tiem padomes locekļiem, kurus es deleģēju. Un tie ir tomēr augstākās raudzes speciālisti," viņš teica.

Pašlaik RS uzraugošajā padomē darbojas pieci pārstāvji – Rīgas domes Saskaņas centra deputāts Jānis Ločmelis, Andra Amerika vadītās partijas Gods kalpot Rīgai pārstāvis Vjačeslavs Stepaņenko, un Rīgas izpilddirektors Juris Radzevičs. Ekonomikas ministrijas intereses tajā pārstāv valsts sekretāra vietnieks Jurijs Spiridonovs un Valdis Vītoliņš. 

Latvijas Televīzijas aptaujātie RS padomes locekļi gan atzina, ka par gaidāmo algu pielikumu neko nezin.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas