Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Gada rīdzinieka tituls šogad piešķirts bokserim Briedim

Rīgas domes balva Gada rīdzinieks un Goda raksts šogad piešķirts bokserim Mairim Briedim par izciliem panākumiem augsta līmeņa boksa sacensībās un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Par to trešdien, 18.novembrī, Rīgas domes svinīgajā sēdē paziņoja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (APP).

Svinīgajā uzrunā Staķis īpaši izcēla rīdzinieku un visu Latvijas iedzīvotāju sasniegumus, kas šogad sekmējuši pirms 102 gadiem iesāktās pozitīvās pārmaiņas un ļauj turpināt lepoties ar mūsu valsti un pilsētu. 

"Mairis Briedis, mūsu mediķi, policisti, sociālās aprūpes darbinieki, brīvprātīgie, kultūras cilvēki ir pierādījuši, ka mēs joprojām esam cīnītāji - gatavi nostāties pret jebkādiem izaicinājumiem, nepadoties un galu galā uzvarēt. Tāpēc gribu pateikties gan mūsu varoņiem un brīvības cīnītājiem pirms 102 gadiem, gan arī tiem rīdziniekiem, kuri tagad turpina veicināt pārmaiņas uz labu mūsu pilsētā un valstī," uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētājs.

Savukārt Rīgas domes Atzinības rakstus par augsti profesionālu, pašaizliedzīgu un atbildīgu darbu Covid-19 epidēmijas laikā saņems Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs, ārsts infektologs, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Infekciju slimību un hospitālās epidemioloģijas konsultatīvais dienesta vadītājs Uga Dumpis un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule.

Rīgas domes un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) balva šogad piešķirta mākslinieku Kroļļu ģimenei - Gunāram Krollim, Izabellai Krollei, Ingunai Krollei un Madarai Mārai Irbei - kas ar savu darbību visi kopā kā vienots un unikāls veselums ir Rīgas pilsoniskās sabiedrības radošuma un izcilības apliecinājums. Pretendentu šim apbalvojumam izvirza LZA.

Uz pašvaldības apbalvojumu "Gada rīdzinieks" var pretendēt jebkuras valsts piederības un tautības persona, kas ar savu talantu un darbu ir veicinājusi Rīgas atpazīstamību un pievērsusi sabiedrības uzmanību Latvijas galvaspilsētai. Pretendentus balvai varēja pieteikt ikviens Rīgas iedzīvotājs. 

Iesūtītos pieteikumus vērtēja žūrija Staķa vadībā. Žūrijā bija Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ivars Kalviņš, Rīgas Tehniskās universitātes rektors, akadēmiķis Leonīds Ribickis, fiziķis, Latvijas Universitātes profesors Vjačeslavs Kaščejevs, SIA "SKDS" direktors Arnis Kaktiņš, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktore Dana Bjorka, Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš, Žaņa Lipkes memoriāla direktore Lolita Tomsone, TV3 raidījuma "900 sekundes" moderatore Kristīne Garklāva un Rīgas domes priekšsēdētāja padomnieks Aleksis Zoldners.

Balvas "Gada rīdzinieks" saņēmējs tradicionāli tiek nosaukts 18.novembrī, Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltītajā Rīgas domes svinīgajā sēdē.

Līdz šim apbalvojumu "Gada rīdzinieks" saņēmusi operdziedātāja Elīna Garanča, komponists Boriss Rezņiks, tenisiste Aļona Ostapenko, diriģenti Romāns Vanags un Māris Sirmais, maestro Raimonds Pauls, režisors Alvis Hermanis, hokeja treneris Jūliuss Šuplers, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, māksliniece Džemma Skulme, mecenāti Ināra un Boriss Teterevi, kā arī Zaiga un Māris Gaiļi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas