Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

ZZS rosina siltumenerģijas piegādēm piemērot samazināto PVN likmi 5% apmērā

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputāti sagatavojuši un vakar, 25.oktobrī, iesnieguši Saeimas Prezidijam grozījumus likumā “Par pievienotās vērtības nodokli” (Grozījumi).

Grozījumi paredz papildināt likumu ar jaunu pantu, kas paredz siltumenerģijas piegādēm iedzīvotājiem piemērot pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināto likmi 5% apmērā.

Saskaņā ar Lielo pilsētu asociācijas sniegto informāciju par kopējo parādu par piegādāto siltumenerģiju līdz šī gada septembra sākumam 23,91 miljons latu apmērā, prognozējamo parādu sloga palielināšanos, kā arī nesamērīgi augstajām un svārstīgajām siltumenerģijas cenām, ZZS rosina jau šobrīd samazināto 12% likmi samazināt vēl līdz 5%. 

U.Sesks, Liepājas domes priekšsēdētājs: „Krīzes laikā šis slogs tika uzlikts iedzīvotājiem. Tagad, kad valdība apgalvo, ka krīze beigusies, tai jānāk pretim iedzīvotājiem un pašvaldībām, atvieglojot iespējamo parādu slogu”.

ZZS atgādina, ka, iestājoties ekonomiskajai krīzei, samazinātā PVN likme 5% apmērā siltumenerģijas centralizētām piegādēm mājsaimniecībām pakāpeniski pieauga līdz šobrīd spēkā esošajai likmei 12% apmērā. 

Pieņemot lēmumu par samazinātās PVN likmes piemērošanu siltumenerģijas piegādēm, valsts iedzīvotāju pārmaksātā nauda par siltumenerģiju aizvirzītos citu ne mazāk svarīgu pakalpojumu un preču apmaksai, kas valsts budžetā atgrieztos ar 21% PVN likmes piemērošanu. Tāpat samazinātos kopējie parādi siltumapgādes uzņēmumiem, kuri ietaupītos finanšu līdzekļus varētu novirzīt siltumapgādes politikas efektivizēšanā. 

ZZS norāda, ka atbilstoši Eiropas Padomes 2006.gada 28.novembra direktīvai 2006/112/EC, ir pieļaujams ieviest otro samazināto PVN likmi, un šādu iespēju savos normatīvajos regulējumos ir noteikušas tādas Eiropas Savienības dalībvalstis kā Lietuva, Igaunija, Beļģija, Francija, Polija, Zviedrija, Somija, Lielbritānija un citas. PVN likmi siltumenerģijas piegādei 5% apmērā jau šobrīd ir noteikusi , piemēram, arī Ungārija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas