Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Vilks pārsūdzēs rīkojumu par atstādināšanu no KNAB priekšnieka amata

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieks Alvis Vilks piektdien premjeram pārsūdzēs KNAB priekšnieka rīkojumus par atstādināšanu no amata un par disciplinārlietas ierosināšanu.

Piedevām Vilks arī apsvērs iespēju vērsties tiesā, lai apstrīdētu rīkojumu par atstādināšanu no amata, aģentūrai BNS teica Vilks.

Kopš pirmdienas KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša rīkojumiem nekādas novitātes nav sekojušas. Vilnītis zinot, ka izmeklēšana šajā lietā nenotiks un par komisijas vadītāju ir ielicis cilvēku, kurš ir saslimis, piebilda Vilks.

No amata atstādinātais KNAB priekšnieka vietnieks uzskata, ka komisijai, kuru valdība plāno apstiprināt un kura vērtētu Vilnīša atbilstību amatam, pie reizes būtu jāanalizē arī abi rīkojumi.

Jau ziņots, ka Vilnītis pirmdien ierosinājis disciplinārlietu, lai izvērtētu iespējamos disciplinārpārkāpumus Vilka rīcībā sakarā ar nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot pienākumus projekta "KNAB attīstība un nostiprināšana" īstenošanā, kā arī neizpildot Finanšu ministrijas rīkojumu, KNAB priekšnieka rīkojumus un rezolūcijas, premjera rezolūcijas, kā arī apzināti dezinformējot premjeru par projekta faktisko stāvokli un nepildot vecākās nozares amatpersonas pienākumus.

Disciplinārlietas izmeklēšanas termiņš ir 6.aprīlis. Vilks pārmetumus noraida.

Dienesta pārbaude kopš janvāra notika par 2003.gada nacionālās programmas projekta "Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja attīstība un nostiprināšana" noslēgtā līguma mērķa īstenošanas un sasniegtā rezultāta atbilstību KNAB un Latvijas interesēm.

Ar KNAB priekšnieka 2004.gada vasarā izdotu rīkojumu par vecāko nozares amatpersonu bija apstiprināts Vilks, kurš ir atbildīgs par projekta un citu ES finanšu palīdzības fondu apgūšanu KNAB.

Pirmdien ierosinātā disciplinārlieta jau ir otra, kas ierosināta pret Vilku. Iepriekš sāktā disciplinārlieta pagaidām nav beigusies, tāpat kā disciplinārlieta pret otru KNAB priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi.

Tikmēr ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers pēc tam, kad prokuratūra izvērtēja vadošo KNAB darbinieku vēstuli par Vilnīša iespējamiem pārkāpumiem, valdībai ierosinājis izveidot komisiju Vilnīša atbilstības amatam vērtēšanai. Par komisijas izveidi valdība lems, visticamāk, nākamnedēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas