Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Topošā koalīcija vienojusies par sadarbības memoranda noslēgšanu

Topošās koalīcijas partneri "Jaunā vienotība" (JV), "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība šodien vienojušās par sadarbības memoranda noslēgšanu, pēc trīs politisko spēku sarunām pavēstīja JV līderis, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Memorandu paredzēts parakstīt ceturtdien, 3.novembrī, plkst.14.

Pēc memoranda parakstīšanas būšot skaidrs arī topošās koalīcijas partiju atbildības sadalījums, norādīja Kariņš. Pēc viņa teiktā, par šo jautājumu politiķi savstarpēji vēl neesot runājuši.

Uzreiz pēc tam partijas uzsākšot darbu pie valdības deklarācijas.

NA pārstāvis Jānis Dombrava pauda, ka "tā bija ļoti laba ideja - apsēsties visiem pie viena galda", jo sarunas par memoranda tekstu esot risinājušās daudz ātrāk. Izpratne par daudziem jautājumiem partijām ir līdzīga, uzskata politiķis, par piemēru minot nolemto, ka stratēģiski valsts aktīvi nebūs privatizējami. "Ir izpratne, tikai katrs ar aizdomām skatījās uz otru politisko spēku, vai arī ir sapratis to citādi," atzīmēja Dombrava.

Turpmāk politiķus sagaidot ļoti nopietns darbs pie valdības deklarācijas izstrādes, kur arī būšot daudz reformu un inovāciju, lai valsts sekmīgāk un straujāk attīstītos uz priekšu, pauda NA pārstāvjis. Pēc šodienas sarunas par sadarbības memorandu viņš esot optimistisks, ka tas izdosies.

Kariņš uzsvēra, ka visi trīs politiskie spēki ir gatavi kopīgiem spēkiem strādāt Latvijas attīstības un drošības labā.

Premjers nevarēja paredzēt, cik ilgu laiku varētu aizņemt valdības deklarācijas sastādīšana, bet politiķi esot gatavi strādāt tā, lai tas notiktu pēc iespējas ātrāk.

Sadarbības memorands projekts paredz politisko spēku gatavību uzņemties atbildību par valsts attīstību un tautas labklājību un vienošanos par valdības izveidošanas pamatprincipiem un kopīgi izvirzītajiem mērķiem - valsts drošības stiprināšanu, ekonomikas izaugsmi un sociāli taisnīgas, iekļaujošas sabiedrības attīstību.

Ziņa papildināta

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas