Laika ziņas
Šodien
Smidzina
Rīgā +19 °C
Smidzina
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

SCP rosina valdību veidot bez VL!-TB/LNNK

Apvienības "Vienotība" valdē pirmdien izskatīs tās sastāvā esošās Sabiedrība citai politikai iesniegumu, kurā rosināts valdības koalīciju veidot bez nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL!-TB/LNNK).

* APTAUJA: Kāds lēmums Vienotībai būtu jāpieņem jautājumā par VL!-TB/LNNK dalību valdībā?

"Argumentāciju un faktus mēs saņemsim šodien. Ir bijušas vairākas sarunas par koalīcijas veidošanu, arī vakardien. Ir runa par plusiem un mīnusiem. Politiķiem ir jāapzinās atbildība savu vēlētāju priekšā par dotajiem solījumiem," intervijā Latvijas radio uzsvēra "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa.

S.Āboltiņa uzskata, ka šī lēmuma maiņa "Vienotībā" iekšējas nesaskaņas neradīs. "Pašas Vienotības rindās šķelšanās draudu nav. Iespējams, ka "Sabiedrība citai politikai" ir zināmi kādi jauni apstākļi, kādēļ tiek piedāvāts veidot koalīciju bez Nacionālās apvienības".
"Vienotības" līdere atgādināja, ka pirms divām nedēļām uz premjera Valda Dombrovska aicinājumu veidot četru partiju koalīciju, "Saskaņas Centrs" (SC) atbildēja negatīvi, kā arī VL!-TB/LNNK atrakstīja "drīzāk noraidošu" vēstuli.

Ja jauno valdību veidos tikai divi politiskie spēki - "Vienotība" un "Zaļo un zemnieku savienība" (ZSS), tad tieslietu ministra amatam kandidātus būs jāmeklē starp "Vienotības" biedriem. Viens no iespējamiem kandidātiem ir SCP pārstāvjiem Aigars Štokenbergs.
"Es gribētu atturēties saukt konkrētus ministrus, jo tas joprojām ir procesā. Katrā ziņā, Štokenbergs varētu būt kandidatūra, jo mēs abi vienā laikā kopā esam absolvējuši juridisko fakultāti un par viņa profesionālajām kvalifikācijām man nav šaubu," sacīja S.Āboltiņa.

Jaunā koalīcija vēl nav pilnībā vienojusies arī par pārējo amatu sadali valdībā un Saeimā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

saistītie


* Pabriks: VL! ir "patriotisma monopolisti" un neatbilst liberālas demokrātijas principiem
* Kristovskim nevar atrast piemērotu ministra posteni

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas