Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Saskaņas centrs jūlijā atkal pārspēj Vienotību

Premjera Valda Dombrovska pārstāvētā Vienotība jūnijā iegūtās līdera pozīcijas Latvijas faktu aptaujā jau jūlijā atkal atdevusi Saskaņas centram, kas vairākus gadus bijis reitingu tabulas galvgalī. Par Vienotību, kuru jūnijā atbalstīja 18,5% aptaujāto, jūlijā vairs balsotu 17%, kas tomēr ir vairāk nekā maijā. Savukārt Saskaņas centra popularitāte no 14,7% pieaugusi līdz 18,4%. Visu Latvijai!-TB/LNNK un Zaļo un Zemnieku savienības pozīcijas aptaujā ir vienādas - abus politiskos spēkus atbalsta 7,2% aptaujāto.

Valdībā pārstāvētā Reformu partija jau vairākus mēnešus ieņem tabulā vietu, no kuras būtu problemātiski iekļūt Saeimā, ja vēlēšanas notiktu tagad - tai ir 2,5% piekritēju, PCTVL - 1,9%, bet LSDSP - 1,4%. Citiem politiskajiem spēkiem, no kuriem neviens gan nav demonstrējis aktīvu politisko darbību, ir mazāk nekā 1% atbalstītāju. Taču 28,9% aptaujāto nav izlēmuši, par ko balsotu, bet vēl 13,2% informējuši, ka vēlēšanās nepiedalītos, kas ir nedaudz mazāk nekā pirms mēneša.

Latvijas faktu direktors Aigars Freimanis Saskaņas centra popularitātes pieaugumu nesaista ar kādiem īpašiem notikumiem, jo šim politiskajam spēkam ilgstoši ir stabils vēlētājs un reitinga svārstības var iespaidot arī respondentu izlases uzbūve. Iespējama ir hipotēze, ka pirms mēneša SC popularitāte samazinājās uz PCTVL rēķina saistībā ar parakstu vākšanas akciju par nepilsoņu tiesībām saņemt pilsonību. Arī Vienotības svārstības neesot būtiskas, lai gan «jūlija aptauja trāpīja uz Zaķa fenomenu», ar ko domāta frakcijas vadītāja Dzintara Zaķa mašīnas iegāde, apejot nodokļa nomaksu. Reformu partijas iespējas atgūties sociologs saista ar to, kā tā tiks galā ar savas identitātes meklējumiem. Ja RP daļa virzīsies uz liberālas partijas pusi, tas varot izraisīt arī pretrunīgu reakciju partijas iekšienē, bet no šādas diskusijas RP nevarēs izvairīties. A. Freimanis arī atzina, ka publiski RP ministri daudz vairāk pamanāmi nekā jebkurš cits, bet, iespējams, vēlētājiem neasociējas ar šo partiju.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas