Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. jūlijs
Marta, Dita, Dite

Rinkēviču neapmierina premjeres Siliņas komunikācija ar protestējošajiem pedagogiem

Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču neapmierina Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) komunikācija ar protestējošajiem pedagogiem.

Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" Rinkēvičs norādīja, ka tā [pārāk emocionāli runāt no skatuves protesta laikā] darīt īsti neesot vajadzējis - tā neesot pareizi, jo cilvēkiem ir tiesības protestēt un iestāties par savām tiesībām. 

Tāpat viņš norādīja, ka amatpersonai vajadzētu vairāk sarunāties cieņpilni.

LETA jau ziņoja, ka plašāku neapmierinātību otrdien izsauca Siliņas izteikumi pedagogu protesta akcijas laikā, uz kuru vairāki tūkstoši izglītības nozares darbinieku bija sanākuši pie valdības ēkas, iestājoties pret Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvājumu pedagogu slodžu balansēšanai.

"Mīļie skolotāji, vai jūs zināt, par ko esat atnākuši strīdēties? (..) Jums [pagājušajā gadā] algas nepalielināja valdība?" izsaucās Siliņa, aicinot pacelt rokas tos protesta dalībniekus, kuri nesaņēma gaidīto algas palielinājumu. 

Aģentūra LETA novēroja, ka atsevišķi protesta dalībnieki pacēla rokas. Turpretim premjere sacīja, ka rokas neredz, atkārtoti uzsverot, ka valdība ir pildījusi visu, ko tā apsolījusi. Tas izraisīja protestētāju neapmierinātību un ūjināšanu. Viņa mudināja uzticēties valdībai, jo citādāk valdība nevarēšot uzticēties pedagogiem.

Pāris stundas vēlāk preses konferencē pēc valdības sēdes Siliņa, lūgta komentēt savu komunikācijas veidu piketa laikā un taujāta, vai viņa atvainosies skolotājiem, atbildēja, ka viņa ir "tikai cilvēks", taču pasākums neesot bijis labi organizēts un viņai "pieteikti dažādi ultimāti".

Ministru prezidente apgalvoja, ka vienmēr ir bijusi gatava sarunāties un līdz šim to vienmēr darījusi. "Palielinātās algas gan šajā, gan iepriekšējā budžetā to apliecina," savu pozīciju pamatoja Siliņa. Vienlaikus viņa esot "emocionāli ļoti nesaprotami" dzirdēt jautājumus, kas nav ne valdības, ne Siliņas dienaskārtībā. Ministru prezidente uzskata, ka dialogs ar pedagogiem ir jāturpina, bet "tam ir vismaz viens gads laika".

Sociālo mediju ierakstā Siliņa vēl vēlāk tomēr atvainojās tiem skolotājiem, kurus aizskāra viņas teiktais protesta laikā. Lai arī jautājums par pedagogu slodžu balansēšanu pašlaik nav valdības dienaskārtībā, premjere sola, ka "nekādā gadījumā" netiktu ne piedāvāts, ne atbalstīts risinājums, kas liktu skolotājiem pārstrādāties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas