Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rinkēvičs: Koalīcijai jāizrunājas par tālāko sadarbību

Jaunievēlētais Valsts prezidents, līdzšinējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) uzskata, ka valdības koalīcijai jāizrunājas par tālāko sadarbību.

Preses konferencē pēc ievēlēšanas Valsts prezidenta amatā Rinkēvičs norādīja, ka koalīcijai ir nepieciešams izrunāties - vai koalīcijas izvirzītie divi kandidāti ir cēlonis spekulācijām un diskusijām par koalīcijas nestabilitāti, vai tomēr simptoms kaut kam dziļākam.

"Lai nepielietu vēl eļļu ugunī, primāri jautājums ir par to, kā strādāt kopā, kas ir mērķi un sasniedzamie rezultāti Saeimā ievēlētajām partijām. Ja partijas redz, ka kaut kas "ķeras", pirmais veids, kā šo analizēt, ir godīga un atklāta saruna, ko darīt tālāk," sacīja Rinkēvičs, vienlaikus uzsverot, ka valdība šobrīd strādā.

Rinkēvičs uzsvēra, ka līdz 8.jūlijam pildīs ārlietu ministra pienākumus, un ja tajā laikā būs kāda krīze, tā būs pašreizējā prezidenta Egila Levita atbildības laukā.

Vaicāts, kas varētu būt nākošais ārlietu ministrs, Rinkēvičs norādīja, ka tas ir Ministru prezidenta jautājums, jo Valsts prezidents neieceļ ministru. Tomēr Rinkēvičs ir gatavs to parunāt ar premjeru. Vienlaikus viņš izteica cerību, ka pēc 7.jūlija būs arī jauns ārlietu ministrs.

Kā ziņots, Rinkēvičam svinīgo solījumu būs jādod un amatā paredzēts stāties 8.jūlijā, kad pilnvaras noslēgsies Levitam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas