Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Policija pieļauj provokācijas 13.janvārī

Iekšlietu dienesti ir gatavi 13.janvārim, lai nepieļautu pagājušā gada notikumus, pirmdien intervijā Latvijas radio sacīja Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Mēs esam gatavi novērst jebkuras provokācijas un esam gatavi, ka tādas varētu būt, sacīja ministre. Jau ilgstoši policija pievēršot uzmanību internetam un “tīri fiziski būsim visriņķī Vecrīgā un pasākuma tuvumā”. Viņa prognozēja, ka Saeima netiks apjozta ar žogu, taču tas esot Aizsardzības ministrijas kompetencē.

Jau ziņots, ka šogad 13.janvārī biedrība "Antiglobālisti" saņēmusi atļauju savu mītiņu rīkot pie jaunās "Parex" ēkas Citadeles ielā. Mītiņā paredzēts protestēt pret "Parex" bankas pārņemšanu, nerēķinoties ar tautas viedokli.

Tomēr L.Mūrniece veltīja kritiku pasākuma pieteicējiem tieši šajā datumā, jo, viņasprāt, tam nav nekādas saistības ar tām idejām, kas bija tautas sapulcē pērn.

“Cilvēki, kas ir pieteikuši pasākumus 13.janvārī, gribēs pulcēties ne to iemeslu dēļ, kādu iemeslu dēļ bija pērn 13.janvārī pasākums. Šie cilvēki sevi grib parādīt un pareklamēt. Dažas sīkpartijas mēģina taisīt sev politisko reklāmu jau pirms vēlēšanām. Tie cilvēki, kas būs pulcējušies pie Parex ēkas mēģinās visādos veidos sevi demonstrēt.”

Viņasprāt, šie pasākumi nav ar dziļu jēgu. Ministre pieļāva, ka var gadīties atsevišķas provokācijas, kas var būt vērstas pret apkārtējiem. Tādēļ labāk, lai cilvēki iet uz darbu un nemēģina apstāties vietās, kur šie pasākumi notiek, jo “mēs neizslēdzam iespēju, ka tur varētu parādīties provokatori.”

“Šobrīd man ir grūti saprast, ka ir tās lietas, kas formulētas to cilvēku pieteikumā, kas 13.janvārī pulcēsies. Neviens nav noformulējis ar kādu mērķi viņi šo 13.datumu organizē,” uzsvēra L.Mūrniece.

No ministres vārdiem izrietēja, ka viņa neatbalsta arī veidu, kā protestēt izvēlējušies telšu pilsētiņas iemītnieki. Viņasprāt, pēdējā laikā protesta akciju ar jēgu neesot. Viņa pastāstīja, ka vakar kāds cilvēks uzbrucis Ministru Kabinetam ar alkohola pudeli, prasot, lai viņu nogādā cietumā. Tas bija incidents, ne protesta akcija, vērtēja L.Mūrniece.

“Zinām, ka arī telšu pilsētiņas iemītniekiem ir katram sava prasība – viens grib Disnejlendu Rīgā, viens naudu drukāt – tādas prasības degradē to pasākumu jēgu, kādas varētu būt. Metode, kā pievērst sev uzmanību, ir organizēt miermīlīgus, pieteiktus pasākumus, kuros var runāt un paust viedokli, demonstrēt attieksmi. Pasākumiem ir jābūt ar jēgu, saturu un domu. Pēdējā laikā tādu pasākumu diemžēl nav.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas