Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Plūdu dēļ Carnikavā elektrība atslēgta 27 mājsaimniecībām

Plūdu dēļ Carnikavā elektrība atslēgta 27 mājsaimniecībām, sestdienas rītā informēja Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica.

Taču plūdi skar vēl daudzas citas vasaras mājiņas Dzirnupes ielā un tās apkārtnē. Dziļākajā vietā ūdens ir pat metru dziļš, stāstīja Jurēvica.

Carnikavas novada dome gatavojas pieteikties finansējumam aizsargdambja rekonstrukcijai, lai pasargātu iedzīvotāju mājokļus, paaugstinoties ūdens līmenim Gaujā. Iedzīvotāji katru gadu cieš no plūdiem un katru gadu pavasari “gaida ar šausmām”.

Domes priekšsēdētāja stāstīja, ka no valdības saņemts solījums mainīt noteikumus, kas ļautu arī mazākām pašvaldībām pieteikties projektam, par kuru Carnikavas dome iecerējusi atjaunot dambi.

Ja valdība izpildīšot solīto, pieteikums būs jāiesniedz līdz 30.jūnijam un uzvaras gadījumā pašvaldība varētu tikt pie 1,2 miljoniem eiro.

Taču, lai pasargātu iedzīvotājus un varētu viņiem solīt drošus dzīves apstākļus Carnikavā, būtu nepieciešams izbūvēt pilnīgi jaunu aizsargvalni arī otrpus Gaujai.

Jau ziņots, ka Gaujas lejtecē ūdens līmenis sestdien sasniedzis šā gada palu maksimālo atzīmi, ziņoja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Gaujā pie Carnikavas ūdens līmenis pagājušajā diennaktī cēlies par četriem centimetriem, sestdienas rītā sasniedzot trīs metru atzīmi, tādējādi tikai par sešiem centimetriem (cm) atpaliekot no pērna gada rekorda. Hidrologi prognozē, ka šajā nedēļas nogalē ūdens līmenis Gaujas lejtecē saglabāsies nemainīgi augsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas