Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pieaug audžuģimeņu skaits

Šogad turpina pieaug to ģimeņu skaits, kas ir gatavas kļūt par audžuģimenēm, informē Latvijas radio.Rīgā  pagaidām ir 30 šādu ģimeņu no teju 900 visā Latvijā, tomēr galvaspilsēta ir gatava šogad uzrunāt vēl vairāk vecāku, lai tie uz laiku parūpētos par likteņa nesaudzētajiem bērniem, informē Latvijas radio.

Eksperti gan norāda, ka joprojām turpina pieaugt to bērnu skaits, kuri nevar palikt savās bioloģiskajās ģimenēs, un bērnu silītē tiek atstāti aizvien vairāk bērniņu. Tomēr arī aizvien vairāk ir gadījumu, kad vardarbība vai nelabvēlīgi apstākļi tiek atklāti un bērns var nonākt pie aizbildņa, adopcijā vai audžu ģimenē.

Šogad 155 ģimenes uzņēmušas savās mājās atvases. Tās ir ģimenes, kuras pieņem pie sevis bērnu un savā ziņā pilda bērnunamu funkciju, jo bērns vēl nav pilnībā brīvs no iepriekšējās ģimenes, tāpēc adoptēt to nav iespējams, un tam nav arī radinieku, kas varētu kļūt par aizbildņiem, informē Latvijas radio.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas