Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Par izglītības ministres Čakšas ārštata padomnieku politikas plānošanā iecelts Panteļējevs

Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) ārštata padomnieks politikas plānošanas jautājumos būs vairāku Saeimas bijušais deputāts Andrejs Panteļējevs, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrija.

Šonedēļ ministres komandā darbu sācis Panteļējevs - viņš iecelts ārštata konsultatīvā darbinieka politikas plānošanas jautājumos amatā.

Panteļējevs ir latviešu fiziķis un politiķis, Atmodas laika notikumu dalībnieks, Augstākās Padomes un vairāku Saeimu deputāts.

Panteļējevs beidzis Rīgas 1.vidusskolu, studējis Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes Fizikas nodaļā, pēc tam aspirantūrā Teorētiskās fizikas katedrā. Ieguvis arī pasniedzēja kvalifikāciju un šobrīd strādā skolā - māca jauniešiem sociālās zinības Jūrmalas Valsts ģimnāzijā.

Atmodas gados iesaistījās Latvijas Tautas frontē un kļuva par tās laikraksta "Atmoda" politiskās nodaļas vadītāju. Būdams Augstākās Padomes deputāts, 1990.gadā balsoja par Latvijas neatkarības atjaunošanu.

No 2014.gada līdz 2017.gadam Panteļējevs strādāja Aizsardzības ministrijā par parlamentāro sekretāru, bet no 2017.gada līdz 2019.gadam bija Čakšas kā veselības ministres biroja vadītājs.

Jau ziņots, ka ministres biroju vadīs finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmuma "Twino" bijusī izpilddirektore un valdes priekšsēdētāja Karīna Caunīte-Orupe.

Par ministres palīgu apstiprināts Romāns Gagunovs, par ministres padomnieku stratēģiskās komunikācijas jautājumos pieņemts sabiedrisko attiecību strādājušais Sergejs Ancupovs, kurš 2018.gadā jau bija Čakšas kā veselības ministres padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos.

Savukārt ministres ārštata padomnieka sporta jautājumos amatā iecelts basketbola treneris Ainars Bagatskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas