Laika ziņas
Šodien
Smidzina
Rīgā +19 °C
Smidzina
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

papildināta - VL!-TB/LNNK noskaņota turpināt piedalīties valdības veidošanā

Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, kas jau piedalās valdības deklarācijas sagatavošanā, pirmdien koalīcijas sadarbības sēdē prasīs paskaidrojumus no premjera Valda Dombrovska un ir noskaņota turpināt piedalīties valdības veidošanā, Dienai teica VL-TB/LNNK pārstāvis Dzintars Rasnačs.Viņu nepārliecina arguments, ka kāda partija ir izmantojusi savas veto tiesības, tā liedzot VL-TB/LNNK piedalīties valdībā.

Ņemot vērā to, ka katru apvienību veido vairākas partijas, "šāda mētāšanās ar veto tiesībām var novest pie nestabilitātes," uzskata Dz.Rasnačs. Viņš aicinās "Vienotību" meklēt kompromisus pašā apvienībā, lai arī VL-TB/LNNK varētu turpināt darbu pie valdības deklarācijas sagatvaošanas, kurā tā jau piedalās.

TB/LNNK priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš esot pateicis paldies V.Dombrovskim par uzdrīkstēšanos veidot plašu koalīciju un izteica nožēlu, ka vienas partijas veto tiesības ir šo nodomu izjaukušas. Viņš cer, ka valdības veidošanā tiks ņemti vērā arī tie priekšlikumi, ko valdības deklarācijā tās sagatavošanas laikā ir iesniegusi VL!-TB/LNNK.

Jau vēstīts, ka "Vienotības" valde pirmdien nolēma veidot jaunās valdības koalīciju kopā tikai ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), tajā neaicinot VL!-TB/LNNK. Sabiedrība citai politikai (SPC) izmantojusi savas veto tiesības būtisku lēmumu pieņemšanā un iebildusi pret VL!-TB/LNNK aicināšanu koalīcijā.

(papildināts ar  4.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

saistitie


* FOTO: VL!-TB/LNNK jaunās valdības koalīcijā neaicinās
* Pabriks: VL! ir "patriotisma monopolisti" un neatbilst liberālas demokrātijas principiem

* SCP rosina valdību veidot bez VL!-TB/LNNK

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas