Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

papildināta - Dombrovskis SC piedāvā slēgt sadarbības līgumu

Premjers Valdis Dombrovskis ir piedāvājis Saskaņas centram (SC) slēgt sadarbības līgumu, kurā varētu paredzēt ne tikai sadarbību Saeimā, bet arī piedāvāt kādu ministra amatu valdībā.

Varēja secināt, ka V.Dombrovska piedāvājums ir līdzīgs tam, ko 1998.gadā piedāvāja premjers Vilis Krištopans sociāldemokrātiem, kas nebija valdošajā koalīcijā, bet deleģēja zemkopības ministra amatā Pēteri Salkazanovu un ieņēma amatus parlamentā.

Kā  zināms, Visu Latvijai-TB/LNNK ir pateikusi, ka nevar atrasties vienā koalīcijā ar SC, bet nav iebildusi, ka premjers vēlas ar šo politisko spēku sadarboties kādā citā formā.

SC līderis Nils Ušakovs respektē Vienotības piedāvājumu, bet no viņa teiktā varēja secināt, ka attieksme ir drīzāk noraidoša, jo SC vēlas būt pilnvērtīgs koalīcijas partneris. Taču to Nils Ušakovs skaidri nepateica, norādot, ka «mēs esam atvērti sarunām un pēc tam vēlreiz runāsim».

Gan Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, gan partijas Latvijai un Ventspilij vadītājs Aivars Lembergs uzskata - ja SC tiek piedāvāti amati valdībā, tas var būt tikai koalīcijas ietvaros, nevis uz kāda atsevišķa līguma pamata. Abi ZZS pārstāvji norādīja, ka partijām, kas deleģē ministrus, jāuzņemas atbildība par valdības darbu.

A.Brigmanis un A.Lembergs arī uzsvēra, ka koalīcijas paplašināšana ir premjera Valda Dombrovska kompetencē un viņi nenorādīs, kuru partiju aicināt, kuru neaicināt.

Premjers ir uzaicinājis ZZS valdībā, abiem politiskajiem spēkiem kopā ir 55 balsis, un tad, kad V.Dombrovskis būs izšķīries, kuru partiju vēl aicināt, tad ZZS valdē par to tiks lemts.

No Nacionālās apvienības koalīcijas sanāksmē gan piedalījās tikai tēvzemiešu pārstāvji, bet nebija neviena no Visu Latvijai!, informē aģentūra BNS.

V.Dombrovskis vēl norādīja, ka tagad jāizstrādā sarunu grafiks par koalīcijas un valdības veidošanu. Tāpat prioritāte ir jaunās valdības deklarācijas sagatavošana.

«Izstrādāsim sarunu grafiku, lai līdz 2.novembrim būtu gatavi jaunās valdības apstiprināšanai [Saeimā],» uzsvēra premjers. Viņš arī pastāstīja, ka jaunās valdības deklarācija sastāvēs no trim jautājumu blokiem - ekonomikas un finanšu, humanitārā, kā arī drošības bloka.

Savukārt Nacionālās apvienības vadītājs Roberts Zīle noliedza ziņas, ka tēvzemieši būtu pauduši atbalstu priekšlikumam SC piešķirt arī ministru amatus. «Var būt runa par parlamentāro sadarbību, bet ne par ministra amatu.. un ne jau par koalīciju,» sacīja Zīle.

Viņš uzsvēra, ka pagaidām šīs sarunas notiek potenciālās koalīcijas partneru starpā un šādu iespēju vairāk pieļauj Vienotības pārstāvji. R.Zīle pauda pārliecību, ka par šiem jautājumiem skaidrība nav gūta arī Vienotību veidojošo partiju vidū.

(papildināta ar R.Zīles viedokli)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIES VIDEO

 

Video no partiju pārstāvju tikšanās skatieties šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas