Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +20 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Pabriks: VL! ir "patriotisma monopolisti" un neatbilst liberālas demokrātijas principiem

Nacionālajā apvienībā ietilpstošā partija "Visu Latvijai!" (VL) ir "patriotisma monopolisti", kas ir radikāli vērsti pret citas izcelsmes Latvijas iedzīvotājiem, turklāt politiskais spēks neatbilst liberāli demokrātiskas valsts principiem.Šādu viedokli aģentūrai BNS pauda partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) pārstāvis Artis Pabriks, pamatojot SCP ierosinājumu valdības veidošanā tomēr neiesaistīt Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Viņaprāt, koalīcijā iesaistot arī Nacionālo apvienību, premjera Valda Dombrovska ("Jaunais laiks", "Vienotība") vadītā valdība būs atkarīga no "ultranacionālistiem". Pabriks arī uzsvēra, ka piektdien sniegtās VL līderu atbildes neliecina par to, ka viņi atteiksies no saviem principiem.Pēc viņa domām, arī Dombrovskis ir pārpatis VL teikto, ka tā nevirzīs ar repatriāciju un izglītības politikas maiņu saistītus jautājumus.""Visu Latvijai!" ir patriotisma monopolisti, jo pārējos par patriotiem neuzskata," vēl piebilda Pabriks.


Uz jautājumu, vai varētu atgriezties pie sarunām ar apvienību "Saskaņas centrs", Pabriks vien norādīja, ka tas ir premjera rokās, taču, lai gan SCP uzskatā šī apvienība būtu jāiesaista valdībā, "mēs nevaram tādā veidā regulēt Ministru prezidentu".

SCP pārstāvis tomēr uzskata, ka uzvarēs veselais saprāts un Dombrovskis sapratīs, ka ir kļūdījies, tādēļ "Vienotības" valde varētu pieņemt lēmumu veidot valdību tikai ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS). Šādai valdībai parlamentā būtu 55 deputātu atbalsts.

Vaicāts, kurš varētu ieņemt tieslietu ministra amatu, kuru piedāvāja Nacionālajai apvienībai, Pabriks neizslēdza, ka SCP vadītājs Aigars Štokenbergs varētu uzņemties vadību pār šo ministriju.

Jau vēstīts, ka "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa ("Jaunais laiks") pavēstīja, ka ir saņemts SCP iesniegts lēmumprojekts par to, lai koalīciju veidotu tikai "Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība. Par to pirmdien lems "Vienotības" valde pulksten 11.

Ziņots arī, ka piektdien premjers un viņa pārstāvētā politiskā spēka līderi tikās ar potenciālajiem koalīcijas partneriem - ZZS un Nacionālo apvienību. ZZS piedāvāti seši ministru krēsli, bet Nacionālajai apvienībai - tieslietu ministra amats. Premjers pauda vēlmi, ka šajā amatā varētu stāties bijušie tieslietu ministri Gaidis Bērziņš vai Dzintars Rasnačs - vienīgie, kas 10.Saeimā ir ievēlēti no "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

saistītie


* SCP rosina valdību veidot bez VL!-TB/LNNK
* Kristovskim nevar atrast piemērotu ministra posteni


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas