Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Otrdien notiks 14.Saeimā ievēlēto sarakstu pārstāvju sanāksme

Lai vienotos par 14.Saeimas pirmās sēdes sasaukšanu un citiem organizatoriska rakstura jautājumiem, otrdien, 18.oktobrī, Saeimas namā tiksies 14.Saeimā ievēlēto politisko partiju un partiju apvienību pārstāvji, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Tikšanās paredzēta plkst.12 Saeimas Viesu zālē, Jēkaba ielā 11.

Saskaņā ar Satversmi jaunievēlētā Saeima sanāk uz pirmo sēdi novembra mēneša pirmajā otrdienā, līdz ar to 14.Saeima uz pirmo sēdi sanāks 1.novembrī. Sarakstu pārstāvjiem jāvienojas par Saeimas sēdes sasaukšanas laiku, tās darba kārtību un lēmumiem, kas jāpieņem pirmajā sēdē, lai jaunais parlamenta sasaukums varētu pilnvērtīgi sākt darbu.

Politiķiem jāvienojas arī par balsu skaitītāju un pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas locekļu izvirzīšanas kārtību. Politisko spēku pārstāvji iepazīsies ar Saeimas Prezidija locekļu izvirzīšanas un ievēlēšanas kārtību, kā arī nepieciešamo rīcību, lai izveidotu 14.Saeimas frakcijas.

Tāpat šajā sanāksmē politisko spēku pārstāvjiem paredzēts vienoties par deputātu plānoto izvietojumu Saeimas sēžu zālē, lai Saeimas informācijas sistēmas varētu pielāgot jaunajam parlamenta sasaukumam.

Jaunievēlētajiem deputātiem tiks piedāvātas apmācības darbam ar debašu un balsošanas sistēmu Saeimas Sēžu zālē. Tāpat politisko spēku pārstāvjiem tiks piedāvātas konsultācijas par parlamentāro darbu, kā arī prezentācija jaunajiem frakciju darbiniekiem un deputātu palīgiem.

Sanāksmi vadīs 13.Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, klātesot Saeimas Juridiskā biroja un Saeimas Administrācijas pārstāvjiem.

Kā ziņots, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pirmdien apstiprināja 14.Saeimas vēlēšanu rezultātus.

Vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza "Jaunā vienotība", kura 14.Saeimā ieguvusi 26 mandātus, tai seko Zaļo un zemnieku savienība ar 16, "Apvienotais saraksts" ar 15, Nacionālā apvienība ar 13, "Stabilitātei!" ar 11, "Progresīvie" ar 10 un "Latvija pirmajā vietā" ar deviņiem mandātiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas