Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

No amata gāž Lielvārdes novada mēru, jaunu neievēl

Lielvārdes novada domnieki ar vienas balss pārsvaru otrdien atbrīvoja ilggadējo pašvaldības vadītāju Aivaru Trosku (Reģionu alianse), bet jaunu priekšsēdi neizraudzījās. Paredzams, ka tuvākās nedēļas laikā izšķiršanās notiks starp diviem pretendentiem - Imantu Balodi (Vienotība), kurš jau vadīja novadu iepriekšējā sasaukumā, un Jāni Āboliņu (ievēlēts no Vidzemes partijas), kurš arī ierosināja varas maiņu. Gatavību ieņemt šo posteni Dienai apstiprināja abi kandidāti, starp kuriem paredzams sadalīt posteņus domes vadībā, ja izdosies atbrīvot arī priekšsēža vietnieci Vitu Volanti (RA).

Līdz otrdienai koalīcijā bija septiņi Reģionu alianses un divi no Vidzemes partijas ievēlēti domnieki, bet opozīcijā strādāja seši Vienotības deputāti. Tiesa, Āboliņš jau esot darbojies brīvā deputāta režīmā. Pēc viņa ierosmes arī notikusi priekšsēža atbrīvošana, ko iniciators Dienai skaidroja ar iedzīvotāju neapmierinātību par pašvaldības neveiksmīgo darbību un priekšsēža autoritāro vadības stilu. Par to liecinājis arī tas, ka mērs atradis juridiskus iemeslus, lai nepieļautu jauna priekšsēža ievēlēšanu tajā pašā dienā. Opozīcija uz to nebija pienācīgi sagatavojusies reaģēt. Citās pašvaldībās varas maiņa notikusi tajā pašā dienā. Zaudētāji gan uzskata, ka Troskas atbrīvotājiem bija mērķis viņu nogāzt, bet šie deputāti paši nemaz neesot aizdomājušies līdz tam, kas notiks pēc tam.

Nu jau bijušais domes priekšsēdis A. Troska ar pārtraukumiem pašvaldību vadījis kopš 1994. gada, savulaik viņš bija Latvijas ceļa biedrs. Iepriekšējā sasaukumā no 2009. gada līdz 2013. gadam novada priekšsēdis bija Balodis. Troska noraida pārmetumus par it kā autoritāro vadības stilu, izsakot šaubas arī par iedzīvotāju lielo neapmierinātību. Domes sēdē viņš esot atgādinājis par labajiem darbiem, ko pašvaldība paveikusi, piemēram, uzbūvēto sporta centru un vidusskolas piebūvi. Viņa partijas biedre un pagaidām vēl vietniece Volante notikušajā saredz "sērgu, kas ir ne vienā vien pašvaldībā" - iedzīvotājiem varot viegli izplatīt dezinformāciju, jo cilvēkiem nav lielas izpratnes par politiskiem procesiem.

Visu Ināras Egles rakstu lasiet trešdienas, 1.jūlija, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas