Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NA sagatavojusi priekšlikumus JV piedāvātajam sadarbības memorandam

Nacionālās apvienības (NA) pārstāvji ir sagatavojuši vairākus precizējumus un papildinājumus politiskā spēka "Jaunā vienotība" (JV) piedāvātajam sadarbības memorandam, sarunā ar aģentūru LETA norādīja NA priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dombrava.

Vaicāts, kā NA vērtē JV piedāvājumu par likumdošanas pakotni, kas atsevišķos likumos regulētu civilās savienības jautājumus un izpildītu Satversmes tiesas spriedumu, Dombrava norādīja, ka NA šajā jautājumā ir atšķirīgs viedoklis. Partijas pārstāvji piedāvāšot JV citu risinājumu, "kaut kādā ziņā saglabājot jautājuma būtību attiecībā uz kopā sadzīvošanu mājsaimniecībās, bet noteikti neatbalstot alternatīvu ģimenes formu veidošanu," sacīja parlamentārietis.

Priekšlikumus NA ir sagatavojusi arī citos jautājumos, piemēram, tautas ataudzes nodrošināšanā, kam partijas pārstāvju ieskatā valdības deklarācijā būtu jāparādās. Tāpat NA neuzskata, ka stratēģiskās infrastruktūras kapitālsabiedrības būtu nododamas privatizācijai, uzsvēra Dombrava.

Par sadarbības memorandu būtiskāka būs valdības deklarācija, kurā parādīsies konkrēti darba uzdevumi katrā jomā, pauda politiķis.

Politiķis Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) piedāvāto koalīcijas modeli, kur valdību veidotu JV, NA un "Apvienotais saraksts" (AS), vērtēja pozitīvi, sakot, ka NA jau iepriekš bijis redzējums par šādu sastāvu.

Vaicāts, kā viņa skatījumā varētu nodrošināt sekmīgu Saeimas darbu ar koalīcijas salīdzinoši nelielo balsu pārsvaru, Dombrava norādīja, ka deputātiem būs jāievēro "pietiekami laba disciplīna". Tāpat neesot zināms, vai opozīcijas deputāti visos jautājumos vienoti balsos pret valdības virzītajiem likumprojektiem.

Kā ziņots, iezīmējies, ka nākamo valdību veidos triju politisko spēku koalīcija - JV, AS un NA, šodien pēc tikšanās ar Kariņu žurnālistiem pauda Valsts prezidents Levits.

JV, NA un "Apvienotā saraksta" (AS) sadarbības memorandu koalīcijas veidošanai varētu parakstīt vai nu trešdien, 26.oktobrī, vai ceturtdien, 27.oktobrī, šādu cerību šodien sarunā ar žurnālistiem pauda JV līderis, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

JV sadarbības memoranda projektā piedāvā vienoties, ka tiktu izstrādāta un virzīta izskatīšanai Saeimā likumdošanas pakotne, kas atsevišķos likumos regulētu civilās savienības jautājumus un izpildītu Satversmes tiesas spriedumu.

Tāpat ziņots, ka AS otrdien vērtēja JV piedāvātā sadarbības memoranda saturu, aģentūrai LETA sacīja AS politiķis Edvards Smiltēns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas