Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

"Latvijas Pasts" un "Latvenergo" noliedz algu paaugstināšanu pirms atlaišanas

Latvenergo uzsver, ka neviena darbinieka alga vai darba līguma nosacījumi pirms atbrīvošanas _Latvenergo _koncerna uzņēmumos nav mainīti, tādējādi nav ne mazākā pamata aizdomām par likumdošanas ļaunprātīgu izmantošanu, _Diena.lv _informēja uzņēmuma pārstāvis Andris Siksnis. Tāpēc _Latvenergo _aicina Labklājības ministrijas struktūras atsaukt, viņuprāt, dezinformējošās ziņas par bezdarbnieka pabalsta izkrāpšanu.

"Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras izplatītā informācija par iespējamo krāpšanos ar darba algas apmēru uzrādīšanu lielajos uzņēmumos ir nepatiesa, klaji melīga un apzināti maldinoša. AS „Latvenergo” vadība pauž sašutumu par Labklājības ministrijas rīcību, sniedzot nepatiesas ziņas un sagrozītu informāciju Ministru prezidentam," norāda A. Siksnis.

Arī Latvijas Pasts (LP) pirms atlaišanas darbiniekiem nav palielinājusi algas, aģentūrai BNS sacīja LP pārstāve Inese Kreicberga. "Izvērtējot LP darbiniekiem izmaksātās darba algas pēdējo sešu mēnešu laikā, mēs viennozīmīgi varam teikt, ka nav konstatēti gadījumi, kad darbiniekam palielinātu algu pirms darba attiecību pārtraukšanas," teica I. Kreicberga. Viņa arī piebilda, ka ne no Satiksmes ministrijas, ne no premjera Valda Dombrovska "Latvijas Pasts" līdz šim nav saņēmis jautājumus par bezdarbnieku pabalstu izkrāpšanu.

"Līdz ar to mēs kategoriski norobežojamies no šiem pārmetumiem. Pirms publiskot šādu informāciju un nosaukt uzņēmumu vārdus, bija jāpārliecinās, ka tiešām šī informācija ir patiesa un informācijas publiskotājs var nosaukt konkrētus gadījumus, par kuriem ir runa, jo pretējā gadījumā valsts augstākās amatpersonas grauj savu uzņēmumu reputāciju," aģentūrai BNS teica LP pārstāve.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) lūdzis labklājības ministru Uldi Auguli (ZZS) iesniegt valdībai informāciju par gadījumiem, kad valsts uzņēmumi un iestādes īsi pirms darbinieku atbrīvošanas nepamatoti izkrāpuši valsts līdzekļus, un uzdevis turpmāk šādus gadījumus novērst. Pēc LM sniegtās informācijas, valsts lielākajās kompānijās darbiniekiem īsi pirms atlaišanas ir izmaksātas daudz lielākas algas, tādējādi nodrošinot lielākus bezdarbnieku pabalstus.

Šī gada jūnijā neizdevīgo turpmāko darba nosacījumu dēļ, kas saistīti ar izmaiņām pensiju aprēķināšanā un izmaksāšanā,  Latvenergo atstāja daudz darbinieku, kas desmitiem gadu veltījuši Latvijas enerģētikai. Uzņēmums uzsver, ka energokompānija vienmēr strādājusi atbilstoši Latvijas likumdošanai, ievērojot visus tiesiskos normatīvus, kā arī darba koplīgumu, kas noslēgts ar Latvijas arodbiedrību „Enerģija”.Lielākā daļa šo cilvēku 30 un pat 40 gadus ir pavadījuši vienā darba vietā,  par viņiem ir veikti visi nodokļu maksājumi un pildīti Darba Koplīguma nosacījumi, uzsver uzņēmums.


(papildināta ar 3. un 4. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas