Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Krauklis: sadarbība ar SC atkarīga no šīs partijas cilvēkiem Saeimā

Vēl ir pāragri spriest ar ko sadarbosies Tautas partija (TP) pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām, Diena.lv norādīja TP pārstāvji, komentējot bijušā Tautas partijas līdera Aigara Kalvīša minēto, ka TP varētu sadarboties arī ar Saskaņas centru (SC).

Atgādinām, ka bijušais premjers A.Kalvītis sestdien intervijā ziņu aģentūrai BNS pieļāva iespēju, ka pēc vēlēšanām TP varētu sadarboties arī ar SC. "Ja nu latviešu politiķi viens otru visu laiku nīcina ārā, ar kādu ir jāvienojas un kopā arī jāstrādā. Līdz ar to izslēgt to, ka TP kādu dienu varētu strādāt kopā ar SC, mēs nevaram," teica A.Kalvītis. Tāpat ekspremjers pieļāvis iespēju, ka pēc vēlēšanām valdību varētu vadīt SC pārstāvis. 

Vents Armands Krauklis domā, ka par nākošo koalīciju domāt ir pāragri, bet viņa partija vienmēr vispirms ir meklējusi iespējas sadarboties ar labējām partijām. Viņš gan neizslēdza iespēju sadarboties arī ar SC, bet norādīja, ka tas lielā mērā būs atkarīgs, no tā kādi cilvēki pārstāvēs SC nākošajā Saeimā. “Saskaņas centrs ir ļoti raiba kompānija. Tajā ir normāli, eiropeiski domājoši cilvēki, bet ir arī cilvēki, kurus varētu nosaukt par politikas dinozauriem, piemēram, Rubika kungs vai viņam līdzīgie,” saka TP Saeimas frakcijas priekšsēdētājas vietnieks V.A.Krauklis.

Turpretī bijušais partijas Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis ieņem visai stingru nostāju: “Protams, Kalvītis var teikt, ko viņš grib, bet pie tā [premjera] partija nonāk iekšējā diskusijā, un es pagaidām domāju, ka tas nav apsverams.” Viņš ir kritisks pret A.Kalvīša prognozēm, ka pie valdības stūres varētu stāties SC pārstāvis. “Es domāju, ka viņš [Kalvītis] pārspīlē. Premjers noteikti nevarētu nākt no SC! Šādi izteicieni ir pārdroši.”

Savukārt TP dibinātāja Andra Šķēles preses sekretārs Romāns Meļņiks norādīja, ka ir pāragri spriest par to, kāda koalīcija veidosies pēc Saeimas vēlēšanām. “Reitingu dinamika šobrīd ir sākusies, līdz ar to līdz nākošajām Saeimas vēlēšanām varētu būt tā, ka tie, kas šobrīd vēl ir populāri, tādi vairs nebūs, un tie, kuri nav populāri, tādi būs,” norādīja R.Meļņiks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas