Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Krapāne: Tas ir viss, ko premjers šobrīd varēja darīt KNAB jautājumu risināšanā

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzskata, ka līdz šim ir darījis visu iespējamo, lai sakārtotu KNAB jautājumus un palīdzētu atjaunot normālu iestādes darbu, neko vairāk izdarīt viņš nevar, portālam Diena.lv atzina premjera preses pārstāve Līga Krapāne.

Būtu vajadzīgs ātrs, izlēmīgs lēmums no Ministru prezidenta Valda Dombrovska puses, lai iespējami drīz atjaunotu normālu Korupcijas novēršanas un apkarošanas (KNAB) biroja darbu. Šādu mudinājumu premjeram piektdienas rītā intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" izteica Valsts prezidents Valdis Zatlers. Dombrovskis uzskata, ka KNAB lietā dara visu, ko var .

"Viennozīmīgi ir skaidrs, ka KNAB ar korupcijas apkarošanu un novēršanu šobrīd nenodarbojas," sacīja Valsts prezidents. "Tādēļ būtu vajadzīgs ātrs un izlēmīgs lēmums no Ministru prezidenta puses, kurš ir vienīgais, kas var šo procesu ietekmēt un pārrauga šo ietekmīgo iestādi. Jo ātrāk šis lēmums būs, jo labāk tas būs valstij."

Galvenais ir jābūt lēmumam, kas atjaunotu disciplīnu, kārtību un cīņu ar korupciju, "citādi mēs varam nonākt tādā stāvoklī, kad pats birojs uzraksta vairāk sūdzību nekā saņem". "Tas jau bija traģikomiski," viņš teica. "Valstij ir vajadzīgs tāds korupcijas apkarošanas birojs, kas cīnās ar korupciju, nevis cīnās savā starpā. Kādā veidā to panākt, tas ir Ministru prezidenta kompetencē."

Savukārt premjerministra preses sekretāre Līga Krapāne, Diena.lv norādīja, ka premjers jau attiecīgi esot rīkojies atjaunojot starpinstitūciju komisijas darbību, kurai jāizvērtē KNAB reformu plāns. Darba grupai līdz nākamā gada 10.janvārim jāizvērtē KNAB struktūras modeļa efektivitāte un biroja priekšnieka atsevišķu lēmumu un faktiskās rīcības tiesiskumu un atbilstību valsts interesēm un demokrātiskās pārvaldes principiem.

Krapāne norādīja, ka tas arī esot viss, ko premjers šobrīd var darīt, jo, lai, piemēram, veiktu izmaiņas KNAB vadības personālsastāvā nepietiek ar ministru prezidenta vienpersonisku lēmumu, esot nepieciešams izveidot speciālu ģenerālprokurora vadītu komisiju.

Kā ziņots, atbildīgajai starpinstitūciju darba grupai būs jāizvērtē arī KNAB priekšnieka vietnieku Jutas Strīķes un Alvja Vilka ziņojumā minētie fakti par, iespējams, prettiesisku rīcību, ko veicis KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis. Pats Vilnītis savukārt lūdzis ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru izvērtēt Ministru prezidenta rezolūcijas par starpinstitūciju komisijas darba atjaunošanu tiesiskumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas