Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kariņš noliedz izvairīšanos no žurnālistiem

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) noliedz, ka būtu izvairījies no žurnālistiem, atsakot dalību intervijās un dažādās mediju pārraidēs.

Piektdien portāli "Delfi" raidījumā "Nākamais, lūdzu!" Kariņš teica, ka pēdējo četru gadu laikā nav piedalījies vienīgi žurnālista Jāņa Dombura raidījumā "Kas notiek Latvijā!", jo uzskata, ka tas ir izklaides šovs.

Reaģējot uz šo Kariņa izteikumu, Domburs izplatījis paziņojumu, kurā norāda, ka Kariņš kopš "Kas notiek Latvijā?" atjaunošanas 2021.gada rudenī uz raidījumu aicināts vairākkārt saistībā ar viņa atbildību par dažādiem jautājumiem - sākot no Covid-19 krīzes pārvaldības, turpinot ar Latvijas reakciju uz Krievijas iebrukumu Ukrainā un tā sekām. 

"Ir nožēlojami, ka šāda līmeņa amatpersona diskusijas par šādiem jautājumiem, kurās piedalījies visplašākais Latvijas politiķu, amatpersonu, ekspertu un sabiedrisko aktīvistu loks, sauc par izklaidi," norāda Domburs.

"Delfi" raidījumā valdības vadītājs norādīja, ka medijos viņš tiek atspoguļots bieži - trīs vai četras reizes nedēļā četru gadu garumā.

Savukārt runājot par priekšvēlēšanu debatēm, Kariņš norādīja, ka nepiedalās diskusijās, kur ir Zaļo un zemnieku savienības izvirzītais premjera amata kandidāts Aivars Lembergs. 

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sacīja, ka tā ir JV kopējā nostāja, jo Lembergs ir bijis pret NATO, šobrīd ir notiesāts pirmajā instancē, kā arī ir iekļauts ASV sankciju sarakstā.

"Tā ir cilvēku mānīšana - [teikt], ka šis cilvēks varētu būt reāls premjers," pauda ministrs.

Jau ziņots, ka Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) aicinājusi Kariņu neizvairīties no piedalīšanās priekšvēlēšanu debatēs un citos mediju diskusiju raidījumos.

Asociācija norāda, ka jau vairākus mēnešus virkne mediju aicina Kariņu piedalīties raidījumos, kuros bija iecerēts iztirzāt premjera atbildību par valdības lēmumiem, kā arī noskaidrot valdības vadītāja viedokli par sabiedrībai būtiskiem notikumiem un pārmaiņām. Tomēr premjerministrs ilgstoši atteicis dalību, lai gan mediji pretimnākoši piedāvājuši viņam izvēlēties sev izdevīgu laiku.

Atteikumus saņēmuši dažādi mediji un raidījumi, tostarp, Latvijas Televīzijas raidījums "Kas notiek Latvijā?", debašu cikls "Izvēlies nākotni" un raidījums "Aizliegtais paņēmiens", TV3 raidījums "Nekā Personīga", portāls "Delfi", portāls "Tvnet", "Re:TV", Latvijas Radio un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas