Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Kariņš dosies pie prezidenta ar valdības veidošanas sarunu kopsavilkumu

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien plkst.16 tiksies ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, lai informētu viņu par līdzšinējo valdības veidošanas sarunu gaitu.

Potenciālie nākamās koalīcijas partneri spēj panākt vienotu nostāju valstisko reformu jautājumos, otrdien pauda "Jaunās vienotības" (JV) politiķi, sakot, ka šīs būs tās "labās ziņas", kuras šodien plānots pavēstīt Valsts prezidentam Levitam.

Šodien arī paredzēta JV un "Progresīvo" pārstāvju tikšanās tematiskajā grupā par sociālajiem jautājumiem. Tematiskās tikšanās notiek vairāk neformāli, neizziņojot to tikšanās laiku un vietu.

Kā ziņots, JV aizvadītajā nedēļā gan oficiālās, gan tematisko grupu sarunās tikās ar "Apvienotā saraksta" (AS), Nacionālās apvienības (NA) un "Progresīvo" pārstāvjiem.

Pēc 14.Saeimas vēlēšanām koalīcijas veidošanas sarunās galvenais domstarpību jautājums ir par to, cik partneriem būtu jāietilpst jaunajā valdībā un koalīcijā. Sarunu vadītāja JV vēlētos, ka koalīcijā būtu četri politiskie spēki - JV, AS, NA un arī "Progresīvie", turpretim AS un NA "Progresīvos" koalīcijā redzēt nevēlas.

JV jaunajā Saeimas sasaukumā ieguvusi 26 mandātus, AS - 15, NA - 13, bet "Progresīvie" - desmit, tātad ar "Progresīvajiem" koalīcijai parlamentā būtu 64 balsis, bet bez - 54.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas