Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Jānis Platais: premjera vai finanšu ministra amatu man neviens nav piedāvājis

Neatkarīgais eksperts Jānis Platais kategoriski noliedz, ka no kāda politiskā spēka vai ASV vēstniecības darbinieku puses viņam būtu izteikts piedāvājums uzņemties Ministru prezidenta vai finanšu ministra amatu.

Pagājušajā nedēļā Neatkarīgā Rīta Avīze (NRA) vēstīja, ka ASV vēstniecība mēģina panākt, lai pēc 10.Saeimas vēlēšanām valdošo koalīciju veidotu Vienotība un Saskaņas centrs, bet kā kandidāts premjera vai vismaz finanšu ministra amatam ieteikts Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) konsultants J.Platais.

«Es biju ļoti pārsteigts to izlasot, jo tajā minētie fakti vai minējumi bija man pārsteigums. Ar piedāvājumu man uzņemties premjera vai finanšu ministra pienākumus nav uzrunājuši neviena persona, kas pārstāvētu kādu politisko spēku,» Dienai uzsvēra J.Platais.

Viņš norāda, ka patlaban ir neatkarīgs eksperts un neieņem nekādus amatus nedz SVF, nedz Pasaules Bankā, taču bieži darbojas kā konsultants SVF un Pasaules Bankas projektu ieviešanā.

J.Platais Dienai pauda: «Es nezinu, kādi cilvēki strādā ASV vēstniecībā Latvijā, un nezinu, vai viņi pazīst mani. Tādēļ man īpaši dīvaini šķiet, ka ASV vēstniecība varētu vēlēties iejaukties Latvijas politiskā, iesaistot mani visā šajā procesā.»

Diena jau vēstīja, ka Vienotība ir sākusi valdības koalīcijas veidošanu un piedāvājums deleģēt kādu ministru jaunajā valdībā ir izteikts arī Saskaņas centram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas