Laika ziņas
Šodien
Smidzina
Rīgā +19 °C
Smidzina
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

FOTO: VL!-TB/LNNK jaunās valdības koalīcijā neaicinās

Apvienības "Vienotība" valde pirmdien nolēma veidot jaunās valdības koalīciju kopā tikai ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), tajā neaicinot nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK. Tā pēc "Vienotības" valdes sēdes paziņoja premjers Valdis Dombrovskis.

Sabiedrība citai politikai (SPC) izmantojusi savas veto tiesības būtisku lēmumu pieņemšanā un iebildusi pret VL!-TB/LNNK aicināšanu koalīcijā. "Vienotības" līderis Ģirts Valdis Kristovskis un valdības veidotājs V.Dombrovskis izteica nožēlu, ka SPC par to ir informējusi tik vēlu, taču viņiem ir jārespektē šīs partijas viedoklis.

SCP līderis Aigars Štokenbergs atzina, ka partija savu viedokli ir paudusi novēloti, taču līdz balsojumam par uzticību valdībai vēl ir laiks. SCP uzskata, ka tagad svarīgākais ir risināt sociāli ekonomiskos jautājumus un nevajadzīga etniskā spriedze varētu kavēt šo uzdevumu izpildi.

A.Štokenbergs teica, ka nebūtu labi pieļaut kļūdas, kas varētu atsaukties uz valsts starptautisko prestižu un vienotību Latvijā. Viņš arī sacīja, ka esot saņemta reakcija no "mūsu draugiem", neprecizējot, kas ar to domāts. SCP priekšsēdis norādīja, ka VL!-TB/LNNK frakcija vairs nav tā, ar kuru "Vienotība" sadarbojās šajā valdībā, jo tajā lielākā pārstāvniecība ir Visu Latvijai!

Valdības veidotājs V.Dombrovskis preses konferencē diezgan bezpalīdzīgi atzina, ka diemžēl koalīcijas paplašināšanās nav izdevusies un valdību veidos divi politiskie spēki "Vienotība" un ZZS, kam kopā Saeimā ir 55 balsis. Tas nozīmē, ka koalīcijā būs nepieciešama stingrāka disciplīna. V.Dombrovskim bijis jārespektē SCP veto tiesības.

Plašāka informācija sekos!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas